Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Eigentijds, rechtlijnig en betrouwbaar nieuw profielsysteem
GEALAN-LINEAR® in de praktijk.

Eigentijds, rechtlijnig en betrouwbaar nieuw profielsysteem

GEALAN introduceert GEALAN-LINEAR®

Er is markt voor ramen en deuren met een modern design, met een rechtlijnige vormgeving en zonder franje. GEALAN kent de markt als geen ander en heeft op passende wijze ingespeeld op deze marktvraag. Het resultaat is het kersvers ontwikkelde GEALAN-LINEAR® profielsysteem. We spreken countrymanager Wim Plochaet over dit nieuwe kunststof profielsysteem. “LINEAR oogt smal en laat veel licht toe in een ruimte. De vormgeving van dit 74 mm raam spreekt enorm aan en naar verwachten zal het niet lang duren voordat architecten, fabrikanten, bouwheren en renovatiebedrijven dit product omarmen. Niet alleen omdat het profiel technisch vervolmaakt is en makkelijk verwerkbaar, maar vooral ook omdat de eindklant vraagt om kozijnen met dit uiterlijk.”

Mooie technische details

GEALAN-LINEAR® loopt niet alleen voorop als het om design gaat, maar is tot in de kleinste technische details geavanceerd te noemen. Wim: “Technisch gezien levert LINEAR een uitstekende dichtheid, warmte-isolatie en geluids- en inbraakbescherming op. Drie omlopende dichtingsniveaus en aanslagdichtingen aan het kozijn en de vleugels zorgen voor topprestaties. Wat nieuw is: het ontwerp van het middelste dichtingsniveau. Dit is het derde dichtingsniveau en vormt een hoogwaardig middenafdichtingssysteem op basis van de geringe inbouwdiepte van 74 mm.”

Het systeem blijft ondanks alle nieuwe techniek nog steeds makkelijk te verwerken, precies zoals men dat van GEALAN gewend is. “Je kunt ­LINEAR naadloos in het productieproces inpassen”, legt Wim uit. “Het design, de prestaties en de makkelijke manier van verwerken, in combinatie met de systeembreedte maken GEALAN LINEAR® uniek.”

Duurzaam concept

Het GEALAN-LINEAR® systeem is gebaseerd op een gesloten materiaalkringloop. Ook in de Nederlandse S9000NL base zit voortaan deze gesloten materiaalkringloop. Het NL kozijnkader heeft een basis van gerecyclede grondstof. Elke meter Nederlands kozijn levert nu een bijdrage aan een betere wereld. “Dat gebeurt door volledig recyclebare materialen te gebruiken. Daarnaast zet het nieuwe profielsysteem ook in op het gebruik van materiaalconcepten voor kunststof kozijnen die zich al vele jaren hebben bewezen. Het doelgerichte gebruik van gerecycled materiaal spaart hulpbronnen en vermindert de belasting van het milieu, terwijl de hoogwaardige materiaaleigenschappen van de profielen behouden blijven.”

Het schuifraam van de toekomst: SMOOVIO

Het door GEALAN ontwikkelde schuifraam SMOOVIO begint furore te maken sinds de introductie. Geen wonder, want SMOOVIO is hét alternatief voor de tochtige, koude schuiframen van weleer. Bas is er duidelijk over: “SMOOVIO biedt exact dezelfde functionaliteit maar met het wooncomfort van nu. SMOOVIO kent een optimale wind- en waterdichtheid met een Uw-waarde van 0,94 W/m2 K en. Door de profilering bevinden zich geen rails aan de buitenkant, dus ook geen last van vervuiling in de rail.”

Het GEALAN-LINEAR® systeem is gebaseerd op een gesloten materiaalkringloop.

De schuifvleugel is licht bedienbaar door middel van het speciale schuifbeslag. “Bestaande gordijnen kunnen gewoon op hun plek blijven, aangezien het schuifelement slechts 8 mm naar binnen komt”, vervolgt Wim. “Wind- en waterdichtheid worden gewaarborgd door het beslag, omdat dit volledig sluit in dubbele afdichtingen van rubber. Rondom het kader zitten sluitplaten en de vleugel sluit ook op de middenstijl.”

Afscheid nemen van verschrikkelijke gevelbeelden door renovatie

Tot besluit vertelt Wim ons over het GEALAN S9000NL Reno concept, waarmee een einde wordt gemaakt aan het renoveren van gevels met dikke kaders en een boel kitnaden en vervuilingsstrepen. “Bij renovatie wil je een goed isolerend kozijn, dat er goed uitziet en ook nog eens fraaier gemonteerd zit. Daar is Reno speciaal voor ontwikkeld. De diepte van het S9000NL reno kozijn kader komt voorbij de binnenzijde van het houten kozijn. Aan de achterzijde is een speciale opname voor een afwerkingsprofiel. Omdat er geen demontage van het bestaande kozijnkader is, volstaat het afwerken met een afwerkprofiel naar de bestaande muur aan de binnenzijde.”

Ook in de Nederlandse S9000NL base zit voortaan de gesloten 
materiaalkringloop.
De diepte van het S9000NL reno kozijn kader komt voorbij de binnenzijde van het houten kozijn.

De voordelen in vogelvlucht: het bestaande kozijnkader blijft zitten, men hoeft geen asbest te saneren, snelle demontage, montage en afwerking van de woning (streven is binnen één dag), weinig overlast voor bewoners, een hoog isolerend kozijn kader door detaillering van het profiel en tevens een slank kozijnkader in vergelijk met tot nu toe gangbare oplossingen en door het gebruik van één kader: geen strepen, vervuiling en vieze kitnaden.

Naschrift van GEALAN: vanwege Covid en de risico’s zal GEALAN haar systemen niet op Polyclose presenteren. Iedereen wordt uitgenodigd om op Fensterbau | Frontale in Nürnberg GEALAN’s duurzame producten te beleven.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details