Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Eindelijk dat oude aluminium schuifraam uitzwaaien

Eindelijk dat oude aluminium schuifraam uitzwaaien

Het is voor veel bewoners van woningen uit de jaren ’70 en ’80 een bekend beeld: het aluminium schuifraam, met enkele beglazing. Onverslijtbaar, maar totaal niet meer van deze tijd. Ook de schrijver dezes had in zijn eerste woning deze ramen zitten. Het ijskoude, geanodiseerde aluminium herinner ik me nog goed, de winter kwam letterlijk de huiskamer, slaapkamer en badkamer binnen. Toch zijn veel van deze ramen nog steeds niet vervangen, om een bepaalde reden: gebruikers waarderen de schuiffunctie van deze ramen. Er is goed nieuws voor deze liefhebbers van schuiframen: GEALAN introduceert SMOOVIO, het innovatieve schuifsysteem waarmee de oude aluminium schuiframen plaats kunnen maken voor een hedendaags schuifraam met alle bijbehorende isolatiewaarden van nu. We spreken Bas van den Eerenbeemt, accountmanager bij GEALAN.

Alle voordelen van nu en net zo licht bedienbaar als toen

“SMOOVIO biedt exact dezelfde functionaliteit maar met het wooncomfort van nu. SMOOVIO kent een optimale wind- en waterdichtheid met een Uw-waarde van 0,94W/m2K. Door de profilering bevinden zich geen rails aan de buitenkant, dus ook geen last van vervuiling in de rail”, opent Bas het gesprek.

“De schuifvleugel is licht bedienbaar door middel van het speciale schuifbeslag. Bestaande gordijnen kunnen gewoon op hun plek blijven, aangezien het schuifelement slechts 8 mm naar binnen komt. Wind- en waterdichtheid worden gewaarborgd door het beslag, omdat dit volledig sluit in dubbele afdichtingen van rubber. Rondom het kader zitten sluitplaten en de vleugel sluit ook op de tussenstijl.”

naamloos-1-kopieren

Meer lichtinval

Voor de vaste vleugel van het SMOOVIO-schuifraam heeft GEALAN een oplossing als design-variant. Deze uitvoering geeft veel meer glasoppervlak, namelijk twee keer 52 mm ten opzichte van de normale vleugel. “Dit levert essentieel meer lichtinval op”, legt Bas uit. “Het kaderkozijn heeft een onderdorpel die afloopt en dankzij het feit dat de rails aan de binnenkant zitten, vindt er geen vervuiling plaats.”

Niet alleen voor renovatie, maar ook voor nieuwbouw

Heeft GEALAN iets in handen dat wel eens een nieuwe trend kan worden in de woningbouw? “Misschien wel. De vervangingsmarkt is op zich al enorm, maar SMOOVIO leent zich uitstekend voor nieuwbouw. Het is een kwestie van tijd voor de architecten dit product ontdekken als een noviteit binnen een nieuw woningontwerp. En laten we eerlijk zijn, het is ook echt weer eens iets anders. Bedenk dat draai-kiepramen binnen altijd ruimte nodig hebben, ruimte die je met SMOOVIO niet kwijt bent. In de zomer met het raam wagenwijd open slapen kan gewoon zonder dat je je bezeert aan een openstaand raam, als je ’s nachts het bed uit moet”, zegt Bas lachend. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details