Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Elegant en tijdloos: de objectfamilie FSB 1285

Elegant en tijdloos: de objectfamilie FSB 1285

Uit de samenwerking tussen Franz Schneider Brakel GmbH + Co KG en de gerenommeerde architecten Matteo Thun en Antonio Rodriguez is een nieuw greepprogramma ontstaan: FSB 1285. Bij deze nieuwe productfamilie ontmoet terughoudende elegantie een slanke gestalte. Het tijdloze design overtuigt met zorgvuldig uitgewerkte details en biedt homogene oplossingen aan voor veelzijdige interieurtoepassingen.

Matteo Thun en Antonio Rodriguez hebben met FSB 1285 een objectfamilie vormgegeven met een elegante designtaal waardoor via vele toepassingsscenario’s een formele consistentie mogelijk is. FSB 1285 biedt hierbij een herinterpretatie van verkropte deurkrukken waarbij de overgang enkel bestaat uit een lichte aanpassing van de radius tussen deurkrukhals en handvat. Hiermee verbindt het nieuwste ontwerp van de beslagfabrikant minimalisme met zorgvuldig uitgewerkte technische details. Het programma, dat oorspronkelijk voor een hotelproject ontwikkeld was, beantwoordt aan de hoogste technische eisen voor brandwerende en profieldeuren in premium-kwaliteit. Voor Antonio Rodriguez gaat met het ontwerp van een product voor FSB eindelijk een wens in vervulling: „de hoge kwaliteit van de producten beantwoordt aan onze eigen design eisen. Daarom zijn we blij dat we eindelijk ook een eigen ontwerp samen met FSB in de praktijk hebben kunnen omzetten.“ Naast deurkrukken voor profiel-, houten en glazen deuren alsook voor nooduitgangsafsluitingen volgens DIN EN 179 omvat de nieuwe productfamilie klassieke raamkrukken en insteekgrepen met gereduceerde rozet voor deuren en ramen en ook een deurknop voor houten deuren. FSB 1285 is in aluminium verkrijgbaar en voorbereid voor de FSB ASL® en AGL®-lagertechniek.

Over FSB

FSB staat overal ter wereld synoniem voor esthetisch en functioneel hoogwaardige beslagoplossingen voor deuren en ramen, elektronische toegangsoplossingen en barrièrevrije sanitaire uitrusting. Architecten en bouwheren grijpen bij voorkeur naar producten uit Brakel omdat ze bij FSB bovendien een uitgesproken begrip terugvinden voor moderne bouweisen en hoge designcompetentie: alles wat in het interieur samenhangt met grijpen en grepen, wordt vanuit één hand bediend.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details