Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Elegant, flexibel en compact: zo hoort een schuifdeursysteem te zijn
Zelfs kleine doorgangen vanaf 600 mm breedte zijn mogelijk.

Elegant, flexibel en compact: zo hoort een schuifdeursysteem te zijn

Schuifdeuren zijn actueler dan ooit. Of we nu kijken naar de toepassing binnen de residentiële markt, op het werk, in de zorg of de hospitality, een mooie schuifdeur is functioneel en voegt iets sereens toe aan het interieur. Dormakaba heeft met MUTO het ideale schuifdeursysteem in handen, veelzijdig, fraai en uitblinkend in montagegemak. MUTO is een handbediend systeem, biedt een grote vrijheid in ontwerp en kan worden voorzien van glazen of houten deurbladen of profieldeuren. Zo kan een ruimte sfeervol worden afgesloten, of kan er een comfortabele doorgang naar de andere ruimte gecreëerd worden. Het handmatig bediende MUTO-schuifdeursysteem kan worden geleverd met een breed pakket aan opties.

MUTO biedt veel individuele ontwerpmogelijkheden.

Al vanaf 600 mm breedte

Zelfs kleine doorgangen vanaf 600 mm breedte zijn mogelijk. Lichte en zware deuren tot maar liefst 150 kg kunnen worden uitgerust met het DORMOTION-dempingsmechanisme, ook al vanaf 600 mm deurbreedte. Dit zorgt voor extra comfort, net als de zelfsluitende werking zonder externe voeding, een geïntegreerde vergrendeling en een statusindicator om bijvoorbeeld de deur te kunnen bewaken. Deze opties zijn allemaal zonder problemen achteraf aan te brengen trouwens. Met extra mogelijkheden om het systeem in iedere gewenste RAL-kleur te laten poedercoaten en bijpassende accessoires toe te passen, zoals handgrepen en verzonken trekgrepen, wordt het plaatje meer dan compleet.

De veelzijdigheid is groot: MUTO is toepasbaar voor glazen en houten deuren, licht of zwaar, tot een deurgewicht van maar liefst 150 kg. Het DORMOTION-dempingsmechanisme zorgt, zoals al vermeld, voor extra comfort. De installatie van het systeem is eenvoudig en verstellen gebeurt makkelijk dankzij de afneembare frontkap. MUTO biedt veel individuele ontwerpmogelijkheden, met een keuze uit de standaardkleuren zilver, RVS-look en wit, daarnaast dus ook optioneel in iedere gewenste RAL-kleur. Het systeem is verkrijgbaar voor dubbele, al dan niet gesynchroniseerde, deuren en telescopische modellen.

Winnaar van diverse awards

Internationaal is de schoonheid en veelzijdigheid van MUTO niet onopgemerkt gebleven. Dormakaba heeft met MUTO eerder al een Iconic Award, een German Design Award en een RedDot Honourable Mention in de wacht gesleept. Deze zijn zeker niet de eerste de beste erkenning voor dit doordachte en elegante schuifdeursysteem en voor Dormakaba een mooie opsteker om door te gaan op het ingeslagen pad.

Voor meer informatie over MUTO en overige oplossingen voor glasbeslag kunt u bellen met dormakaba Nederland BV 088-352 33 33 of gaat u naar www.dormakaba.nl

MUTO toegepast in de zorgsector.

In vogelvlucht, de belangrijkste specificaties van dormakaba MUTO

 • Met MUTO Self-closing sluit de deur automatisch zonder energieverbruik;
 • Dormotion geleidt het deurpaneel zacht naar de eindpositie;
 • Vergrendeling met afstands­bediening of muurschakelaar mogelijk;
 • Statusindicator is verbonden met gebouwbeheersysteem;
 • Synchro-functie maakt het mogelijk om een dubbele deur te openen, door slechts één zijde te bedienen;
 • Toegang tot alle relevante functies via de verwijderbare afdekplaat;
 • Eenvoudige hoogteregeling van het hangende deurpaneel;
 • Adapterprofiel beschikbaar voor systeemplafonds;
 • Getest voor toepassing met gelaagd glas;
 • Dormotion demping, elektro­magnetisch slot (ook op afstandsbediening) en statusindicator zijn achteraf aan te brengen;
 • Geschikt voor deuren van 60 tot 150 kg;
 • Al vanaf 600 mm deuropening;
 • Telescopische variant mogelijk voor brede openingen in krappe ruimtes.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details