Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Elke deurfunctie is mogelijk. Sterke schakel in deurtechniek goed voor elk totaalconcept in de bouw
Lecot biedt een passende oplossing voor elke gewenste deurfunctie.

Elke deurfunctie is mogelijk. Sterke schakel in deurtechniek goed voor elk totaalconcept in de bouw

Lecot is één van de belangrijkste toeleveranciers voor de professionele bouw en industrie in Nederland en België. Het assortiment telt ruim 200.000 artikelen, waarvan er meer dan 50.000 uit voorraad leverbaar zijn. Van raam-, deur- en meubelbeslag tot en met ijzerwaren, bevestigingsmaterialen, gereedschappen, machines en veiligheidsmaterialen. Hierdoor is de groothandel in staat om voor ieder project een totaalconcept te leveren.

Met de KT-R NL introduceert Dr. Hahn tevens een oplossing voor de typische naar buiten draaiende deuren in de Nederlandse markt.

Lecot is onder meer gespecialiseerd in raam- en deurtechniek. Deze afdeling heeft de afgelopen jaren een sterke reputatie opgebouwd in zowel de hout, pvc, aluminium als staalindustrie. Onderscheidend hierbij is dat Lecot verder gaat dan sec de levering van producten. Dankzij een uitgebreide en up-do-date productkennis staan de product- en projectspecialisten namelijk ook in voor een gedegen technisch advies én uitgebreide bouwbegeleiding. Denk hierbij aan product- en materiaalkeuzes, maar ook aan complete sluitplannen en/of begeleiding bij de plaatsing, inbedrijfstelling en het onderhoud van (toegangscontrole)systemen. 

In 2020 heeft Lecot de firma Biermans overgenomen, waardoor een flinke uitbreiding in met name de Nederlandse markt is gerealiseerd. Mede dankzij de toevoeging van vier verkoopvestigingen én een nog uitgebreider service- en productaanbod kan Lecot Nederland zich – net als in België – doorontwikkelen tot een omnichannel specialist voor bouw en industrie. Hierdoor worden professionals in deze sectoren nóg beter en completer ontzorgd.

Zowel de KT-RN als KT-RV zijn sterk genoeg voor vleugelgewichten tot 120 kg (voor de tweedelige scharnierversies) en 160 kg (voor de driedelige scharnierversies). Een uitkomst, nu deuren steeds groter, zwaarder en dikker worden.

Een oplossing voor elke deurfunctie

Lecot biedt een passende oplossing voor elke gewenste deurfunctie. Ongeacht of het gaat om mechanische sloten, automaatsloten, elektronische sloten of panieksloten en inclusief krukgarnituren, scharnieren, deurdrangers, dichtingsprofielen en tochtafsluiters:
Lecot kan elke deurvraag beantwoorden. Zowel voor de particuliere markt als projectenmarkt en van woonhuis tot politiebureau. Doordat de firma voor ieder project een
totaalpakket kan leveren, zijn professionals verzekerd van één contactpersoon, en één leverancier voor de complete deurtechniek. Bovendien hoeft maar één vrachtwagen één keer naar de projectlocatie te rijden.
Hierdoor worden niet alleen (vervoers)kosten bespaard, maar wordt ook de CO2-uitstoot flink gereduceerd.

Lange termijn relaties

Om de services naar het allerhoogste niveau te tillen, werkt Lecot samen met een uitgebreid netwerk van productpartners, met wie ze graag lange termijn relaties aangaat. Eén van deze productpartners is Dr. Hahn, waarmee Lecot al meer dan 25 jaar intensief en zeer prettig samenwerkt. Dr. Hahn is één van de meest innovatieve fabrikanten van opbouwscharnieren, klemscharnieren, verdekt liggende scharnieren en rollenbandscharnieren voor metalen en kunststof deuren. Recent is het assortiment Dr. Hahn producten uitgebreid met drie rollenbandscharnieren voor de Belgische en Nederlandse markt, waarmee wordt ingespeeld op alle wensen en eisen rondom duurzaam, energieneutraal en luchtdicht bouwen.

Nieuwe rollenbanscharnieren

In de markt is grote behoefte aan goede rollenbandscharnieren. Dr. Hahn speelt hierop in met de KT-RN, de KT-RV en de KT-R NL
rollenbandscharnieren voor kunststof binnen- en buitendraaiende deuren. Bij de KT-RN zit de bevestiging in de opdek van de vleugel. 

Hierdoor wordt het rubberen kader niet onderbroken en zijn montagepartijen én eindgebruikers verzekerd van een volledige afdichting van het deurelement. Hierdoor blijven de maximale isolatiewaarden te allen tijde behouden. Bij de KT-RV zit de bevestiging achter de opdek (dus in de beslaggroef). Zowel de KT-RN als KT-RV zijn sterk genoeg voor vleugelgewichten tot 120 kg (voor de tweedelige scharnierversies) en 160 kg (voor de driedelige scharnierversies). Een uitkomst, nu deuren steeds groter, zwaarder en dikker worden om aan de energieprestatie-eisen te voldoen. 

Bovendien spelen de rollenbandscharnieren perfect in op de esthetische wensen in de markt. De scharnieren garanderen een slank en elegant aanzicht (22 mm), doordat zij langs het kader meelopen. Hierbij blijft de maximale regelbaarheid behouden. De scharnieren kunnen eenvoudig horizontaal (+3/-3 mm), in hoogte (+3/-1 mm) en in aandruk (± 0,5 mm) geregeld worden. Ook na deze verstelling blijven de scharnieren mooi in lijn, zonder risico op spleetvorming.

Met de KT-R NL introduceert Dr. Hahn tevens een oplossing voor de typische naar buiten draaiende deuren in de Nederlandse markt. Het 3-delige scharnier is 140 mm hoog, heeft een roldiameter van slechts 22 mm en wordt zowel in de beslaggroef als in de opdek van het vleugelprofiel bevestigd, waardoor een hoge vormstabiliteit wordt geborgd. 

Het scharnier kan bovendien zo worden bevestigd, dat de buitenafdichting in tact blijft en de warmte-isolerende eigenschappen van het profiel behouden blijven. Zo wordt ook hier duurzaam, energieneutraal en luchtdicht bouwen mogelijk. De KT-R NL is geschikt voor alle in Nederland gangbare profielsystemen.

In alle RAL-kleuren

De nieuwe KT-RN, de KT-RV en de KT-R NL rollenbandscharnieren van Dr. Hahn zijn gemaakt van geëxtrudeerd aluminium. Naar wens kunnen de scharnieren geleverd worden in een anodisatie EV1 of in een RAL-kleur naar keuze. Doordat Lecot het lakken van de scharnieren én alle overige zichtwerk (zoals de krukgarnituren) in één keer laat uitvoeren door een gespecialiseerde partner, worden kleurverschillen voorkomen. Ook dit komt de hoogwaardige esthetiek van de deuren ten goede.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in de nieuwe rollenbandscharnieren van Dr. Hahn en/of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw vertrouwde Lecot adviseur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details