Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Energieneutrale woningen met een kenmerkende architectuur vragen om specifieke kozijnen

Energieneutrale woningen met een kenmerkende architectuur vragen om specifieke kozijnen

Het project Het Binnenhof in Utrecht bestaat uit 34 grondgebonden woningen in het Centrum van Vleuterweide. Het totale project bestaat ui 10 appartementen President, 30 appartementen Westpoint, 12 woningen Stadhouders en 34 woningen Het Binnenhof. Ballast Nedam West heeft deze 4 projecten gerealiseerd in opdracht van Ballast Nedam Development, vertelt Peter Jongeneel. Het Binnenhof is een bijzonder project, dat zich onderscheidt door een schitterende diversiteit in het gevelbeeld. De woningen, liggend aan de Zuiderburcht zijn ontworpen in de voor 1900 zo kenmerkende bouwstijl en blinken uit in energieneutraliteit.

De woningen hebben allen een hoog kwaliteits-niveau en een hoge energieprestatie. Ballast Nedam heeft er bewust voor gekozen om maximaal in te zetten op kwaliteit tegen een vaste prijs, om de woningen voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken. De oplevering is zeer compleet, inclusief luxe sanitair, een luxe keuken en een ecologisch tuinadvies op maat. Met een EPC van 0 hebben de woningen niet alleen een lage warmtevraag, maar wordt er ook voorzien in de elektriciteitsvraag bij normaal gebruik.

De woningen, liggend aan de Zuiderburcht zijn ontworpen in de voor 1900 zo kenmerkende bouwstijl.

 

Alleen mogelijk met de juiste kozijnen en beglazing

Geen twee woningen in het plan zijn hetzelfde. Toch mag deze diversiteit niet knabbelen aan de duurzaamheid van de woningen. Daarom is er gekozen voor de Gealan S 9000 NL kozijnen. De isolerende werking van deze kozijnen in combinatie met HR++ glas zorgt voor de gevraagde energieneutraliteit. Voor de bewoners betekent dit lagere maandlasten, er wordt gesproken over energierekeningen zo laag als € 50,- per maand.

Ballast Nedam heeft recentelijk het Sustainable Development Goals Charter getekend, dat de 17 Duurzame Ontwikkeldoelen van de Verenigde Naties vertegenwoordigd. Het project Het Binnenhof geeft op een mooie manier invulling aan deze doelen. Gealan en Transcarbo zijn er trots op om met de S 9000 NL serie bijgedragen te hebben aan het behalen van de doelstellingen.

Technisch gesproken

Het Gealan S 9000 NL raamsysteem past perfect binnen een moderne, luxe lifestyle en komt daardoor ook zo mooi tot zijn recht in de diversiteit aan woningen van Het Binnenhof. Het nieuwe systeem kent een 3-dichtingsysteem door het hele kozijnsysteem en is speciaal ontworpen voor de behoeften die er bestaan op de Nederlandse markt.

Bas van den Eerenbeemt van Gealan Nederland: “Naast het technisch perfecte Gealan S 9000 platform hebben we een vijftal specifieke Nederlandse raamsystemen. Deze vijf series voldoen aan alle Nederlandse criteria als het aankomt op uitstraling. Technisch gesproken is het S 9000 kozijnprofiel ideaal voor energieneutraal bouwen, dankzij het 3-dichtingsysteem met de innovatieve flexibele middendichting. Daarmee behaalt Gealan de beste prestaties en waarden als het op thermische isolatie, wind- en waterdichtheid aankomt. Het S 9000 NL systeem kan ingezet worden voor kozijnen, deuren en hefschuifdeuren, op topniveau. Met de Gealan S 9000 NL serie haal je technisch gezien het beste in huis en optisch gezien het mooiste. De grote diversiteit in uitstraling maakt dat er voor elke woonsituatie een harmoniërende kleur of decor te vinden is. Weer een pluspunt voor de unieke woningen binnen het project Het Binnenhof”, zegt Van den Eerenbeemt tot besluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details