Er zit meer achter de deur dan het oog doet vermoeden
02:11
11-10-2018

Er zit meer achter de deur dan het oog doet vermoeden

Men is er geruime tijd mee bezig geweest in Ede, het Fuhr Experience Center. De showroom van Fuhr Benelux BV staat open voor iedereen die kennis wil maken met de hoogwaardige sluitsystemen van Fuhr. Ludo Meeuwsen, directeur bij Fuhr Benelux, heeft een duidelijk visie gesteld. “Door onze producten werkend te presenteren, willen wij de doelgroep kennis laten maken met hoogwaardige sluit­systemen voor deuren. Hiervoor vinden wij het belangrijk dat de doelgroep fysiek in contact kan komen met de laatste stand van zaken op technologisch gebied; hierbij kan alles uitgeprobeerd worden, zoals het ontgrendelen en vergrendelen van de deur.

class="s1">Er zit meer achter de deur dan het oog doet vermoedenFuhr heeft van de showroom een echte merkomgeving weten te maken.

De showroom is bedoeld voor de gehele bedrijfskolom, van handelaar/verwerker tot de eindconsument. Meeuwsen: “Wij willen met de showroom niet alleen communiceren met onze klant, maar ook met bijvoorbeeld de architectuur, woningbouwverenigingen en de eindconsument. Uniek is het feit dat wij onze klanten, de handelspartners, de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van de showroom; hierbij moet gedacht worden aan het bijspijkeren van de eigen kennis of om de producten aan haar klanten te presenteren.”

Voor Fuhr is dit een nieuwe stap, binnen het moederbedrijf van Fuhr gelegen in Duitsland wordt positief gereageerd op de ontwikkelingen in de Benelux. Opgemerkt wordt dat de behoefte in de Benelux markt naar hoogwaardige deursystemen groeiende is en dus ook de behoefte naar informatievoorzieningen hierin.

Er zit meer achter de deur dan het oog doet vermoedenMarco Tijmensen treedt als een echte ambassadeur voor Fuhr op

Een echt experience center
Meeuwsen: “De showroom is een plek om ervaringen op te doen, wij noemen deze plek dan ook het Fuhr Experience Center.” Volgens Meeuwsen worden de producten pas ‘sexy’ als men ziet wat in de praktijk allemaal mogelijk is, veelal is men nog onbekend met de mogelijkheden in een deur. Het doel van Fuhr is om de bezoekers weg te laten gaan met het gevoel en de kennis dat er meer achter een deur zit, dan het oog doet vermoeden.   

Zo compleet mogelijk
Met 14 actieve deurelementen in hout, kunststof en aluminium toont Fuhr drie belangrijke pijlers van het bedrijf, zeker voor de toekomst. “Motor, paniek en automaat zijn de toekomst. Uiteraard wordt ook het algemene complete programma getoond. Dit is echter vooral interessant om de vergelijking te kunnen maken met de hoogwaardige systemen”, aldus Meeuwsen.

Er zit meer achter de deur dan het oog doet vermoedenDe nieuwe showroom nodigt uit om aan de slag te gaan met de vele mogelijkheden die hoogwaardige sluitsystemen voor deuren bieden.

Inclusief een gastheer met expertise
Wie weleens bij Fuhr in Ede is binnen gestapt, weet dat Meeuwsen gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan. Fuhr heeft speciaal voor de showroom een vakkundige commercieel technisch medewerker aangesteld. “Marco Tijmensen treedt als een echte ambassadeur voor Fuhr op en zal iedereen die dat wenst, met plezier rondleiden en informeren. Hij is er om alle vragen te beantwoorden en doet dit voortreffelijk”, aldus Meeuwsen.

Er zit meer achter de deur dan het oog doet vermoedenEen overzichtelijke, complete en zeer actuele opstelling.

Toekomstmuziek op het gebied van toegankelijkheid
De gastvrijheid gaat in de nabije toekomst wellicht nog een stap verder. Meeuwsen: “Fuhr is het Mekka van de toegangsautomatisering. Wij werken momenteel een plan uit om te kijken of het mogelijk is partners 24/7 toegang kunnen verlenen tot de showroom, als extra service. Ons nieuwe smart home concept ‘Smart Connect Easy’ maakt dat mogelijk. Het bezoek zou dan online ingepland kunnen worden, toegang zou dan verkregen worden via de app op smartphone of tablet. Een betere demonstratie van de mogelijkheden van Smart Connect Easy kun je toch niet hebben?”

In eerste instantie richt Fuhr zich op de woningbouw met deze technologie, maar Meeuwsen is ervan overtuigd dat het bedrijfsleven Smart Connect Easy misschien wel sneller zal oppakken. “Overal waar meerdere mensen werken die afzonderlijk en gecontroleerd toegang moeten krijgen tot ruimten, daar is Smart Connect Easy volledig gecontroleerd inzetbaar. Smart Connect Easy is plug and play toe te passen, het koppelen en in gebruik nemen is zeer eenvoudig, de handleiding is in begrijpelijke taal geschreven.”    

Tekst: Jan Mol   |  Beeld: Sanna Tijmensen

Profiel partners

AluproSerres bouwen kan eenvoudiger