Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Extra aandacht voor oplossing uit post-consumer recycled aluminium
Eén van de eyecatchers was de COR VISION PLUS, een schuifsysteem met vleugels tot 4 meter en een middenstijl van slechts 25 mm.

Extra aandacht voor oplossing uit post-consumer recycled aluminium

Nabeschouwing PolycloseCORTIZO

Innovatie was de rode draad op de imposante stand van Aluminios Cortizo. Daarmee pakte de Spaanse specialist in raam-, deur- en gevelsystemen uit met oplossingen, die één voor één inspelen op de meest actuele trends. Eén van de eyecatchers was de COR VISION PLUS, een schuifsysteem met vleugels tot 4 meter en een middenstijl van slechts 25 mm. Deze minimalistische oplossing scoort hoog op thermisch en akoestisch vlak met een Uw van 0,9 W/m²K en een Rw tot 43 dB. Om de overgang tussen binnen en buiten te optimaliseren, kan de rail verborgen worden en zelfs volledig in de vloer geïntegreerd worden. 

Extra aandacht ging uit naar Infinity, geproduceerd uit post-consumer recycled aluminium. Als grondstof kan aluminium immers oneindig gerecycled worden, zonder verlies van eigenschappen. Bij de productie komt minder dan één kilogram CO2 per kilogram geproduceerd aluminium vrij, wat neerkomt op een vermindering met meer dan 95 % van de koolstofemissies en het energieverbruik ten opzichte van een productie van primaire materialen. Op korte tijd is dit product uitgegroeid tot een icoon van groene architectuur, een benchmark voor de nieuwe manier van bouwen met focus op een verminderde milieu-impact en op circulariteit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details