Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Extreem draagvermogen, hoogste veiligheid en tijdwinst met nieuwe krachtpatser

Extreem draagvermogen, hoogste veiligheid en tijdwinst met nieuwe krachtpatser

Het nieuwe AXA Titan-scharnier is ontworpen voor en met de timmerindustrie. Dat is dan ook goed te merken. Het innovatieve scharnier kan sneller worden gemonteerd en afgehangen dan een conventioneel scharnier. Het vergrendelsysteem maakt de dievenklauw overbodig en drie scharnieren zijn genoeg voor een SKG*** certificaat. Voor Burghouwt is het innovatieve AXA-scharnier een product dat naadloos past in de bedrijfsfilosofie ‘Verstandig bouwen. Samen met Burghouwt’.

SKG*** en geweldige draagkracht
Geen dievenklauw, toch veilig: bij het nieuwe AXA Titan-scharnier is het mogelijk. De R&D-afdeling van AXA ontwikkelde een innovatief alternatief: in de AXA Titan is de pen in het midden van het scharnier geborgd door een schuifsysteem. Dat schuifsysteem is ook nog eens met één enkele schroef vast te zetten.

AXA ontwikkelde met de Titan een scharnier dat niet alleen kan zonder dievenklauw. Het voldoet daarnaast ook aan de eisen voor een SKG***-certificaat en aan die van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Niet vijf, maar drie scharnieren volstaan voor 3 SKG-sterren. Daarbij geldt een maximale draaglast van maar liefst 180 kilo. Het extreme draagvermogen is mogelijk gemaakt door de dubbele rolling van de scharnierbledden die het nieuwe AXA scharnier een extreem hoge verticale- en zijdelingse sterkte bezorgen.

Voordelen voor de timmerindustrie
AXA ontwikkelde het Titan-scharnier voor en samen met de professionele markt. Dat resulteerde in een product dat van de timmerindustrie minder handelingen verlangt op de werkvloer. Bij het voorbewerken, de montage en het afhangen wordt tijd bespaart. De eerste besparing zit in de reductie van het aantal scharnieren. Daarnaast vervalt het uitfrezen van de uitsparing voor de dievenklauw. Dat maakt ook het aflakken eenvoudiger en vermindert de kans op houtrot. Omdat de scharnierpen van de AXA Titan geen kop heeft, is hij zowel van onder als van boven te monteren.

Onderhoudsarm
Met zijn dikte van 8 millimeter past het AXA Titan-scharnier probleemloos in de frees van een standaard scharnier (89 x 89 x 3 millimeter). De duurzaamheid van het uit gegalvaniseerd staal vervaardigde AXA Titan-scharnier is extra geborgd door de behandeling met Topcoat. Een combinatie van stalen en kunststof pomlagers maakt dat het scharnier niet allen soepel en geruisloos loopt maar ook onderhoudsarm is.

Verstandig bouwen. Samen met Burghouwt
Het AXA Titan-scharnier past naadloos in de bedrijfsfilosofie: ‘Verstandig bouwen met Burghouwt’. Burghouwt levert klanten A-kwaliteit producten voor de bouw, helpt ze vooruit en ondersteunt ze met diensten. Vanuit haar bedrijfsfilosofie kiest dé groothandel voor bouwend Nederland voor langdurige relaties en een nauwe samenwerking met klanten en fabrikanten. Burghouwt stelt zich daarbij als kennispartner op, denkt al aan het begin van het traject met klanten mee, innoveert op product- en procesgebied en biedt oplossingen die verwerkers vooruit helpen en tijd en kosten besparen. Daar zit voor klanten de toegevoegde waarde van samen werken met Burghouwt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details