Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Fabrikant ontwikkelt voor het eerst een systeem in aluminium
Eén van de eyecatchers binnen het neo platform is het smart-slide neo schuifsysteem.

Fabrikant ontwikkelt voor het eerst een systeem in aluminium

Profielleverancier maakt productie van ramen gemakkelijk en efficiënt

Voor aluplast komen de raamfabrikanten steeds op de eerste plaats. Het familiebedrijf uit Karlsruhe ontwikkelt en produceert al meer dan 40 jaar kunststof profielen die voldoen aan de hoogste normen en voorschriften en rekening houden met de lokale architectuur en de trends op het vlak van design. Getuige daarvan is het modulaire en veelzijdige neo platform, dat gebaseerd is op een reeks basisprofielen die naadloos met verschillende compatibele profielen gecombineerd kunnen worden. Bovendien ontwikkelde de profielleverancier voor het eerst een aluminium systeem.

Op Fensterbau Frontale toonde aluplast de modulariteit en veelzijdigheid van dit innovatieve platform.

Raamprofielleverancier aluplast was naar eigen zeggen één van de eerste systeemaanbieders die koos voor de platformstrategie. Met het neo platform hebben ze ongetwijfeld één van de meest succesvolle ontwikkelingen van de laatste jaren op de markt gebracht. Deze innovatieve oplossing is gebaseerd op een modulair concept dat een hoge mate van flexibiliteit en compatibiliteit biedt. Een reeks basisprofielen kan gecombineerd worden met verschillende profielen, beslag, afdichtingen en oppervlakken om volledig op maat gemaakte ramen en deuren met een hoge veelzijdigheid en een lage complexiteit te produceren. 

Het neo concept maakt de productie van ramen en deuren gemakkelijk en efficiënt.

Modulair en divers systeem

“Dit is ons concept voor de toekomst, ontwikkeld in nauwe samenwerking met de klanten. We willen de productie van ramen voor hen zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk maken en tegemoet komen aan hun wensen”, stelt Patrick Seitz, managing director en eigenaar van aluplast GmbH. 

“Dit systeemplatform biedt een breed scala aan combinaties van verschillende kozijnen en vleugels op raamgevels. Of het nu gaat om smalle gevels, vleugeloverdekkende kozijnen, onopvallende gevels of klassieke raamontwerpen – dit alles wordt gecombineerd in één enkel platform. Ongeacht de bouwstijl biedt het neo platform steeds het juiste raam. Raamfabrikanten kunnen alle producten naar wens combineren en op maat gemaakte oplossingen creëren om zich van de concurrentie te onderscheiden en eindklanten tevreden te stellen. Dankzij de maximale compatibiliteit van het platform kunnen ze hun productassortiment overzichtelijk organiseren, de variatie maximaliseren en de voorraad beperken en efficiënt opslaan.”

Met aluplast one75 ontwikkelde de profielleverancier voor het eerst een aluminium systeem.

Sterke focus op duurzaamheid

Bij de ontwikkeling van het neo platform heeft de profielleverancier ook rekening gehouden met de duurzaamheid. Alle profielen zijn volledig recyclebaar en kunnen tot zeven keer toe tot nieuw basismateriaal voor de productie van ramen verwerkt worden. Het verminderde gebruik van staal minimaliseert tevens de CO2-voetafdruk. “Deze gesloten materiaalkringloop is een sterk verkoopargument. We zijn bereid om profielen van gerecycled materiaal te gebruiken en toonden daarom recent een prototype van het 100 % raam”, gaat de managing director verder. “De industrie beschikt echter niet over voldoende gebruikt materiaal, hoewel het recyclagepercentage voor ontmantelde oude PVC-ramen erg hoog is. Om dit probleem op te lossen, beschikken we zelf over een gecertificeerd afvalverwerkingsbedrijf en creëren we bij onze klanten inzamelpunten voor oude ramen.”

PVC én aluminium

De naam aluplast staat al meer dan 40 jaar synoniem voor hoogwaardige kunststofprofielen. Vandaag zet de profielleverancier echter een stap verder en ontwikkelde men met aluplast one75 voor het eerst een aluminium systeem. “Ons motto is: één leverancier, één contactpersoon, veel meer mogelijkheden. Daarom speelden we ook in op de vraag van onze klanten naar aluminium profielen. De cirkel is daarom rond voor de naam aluplast”, sluit oprichter Manfred J. Seitz af. “Deze nieuwe aluplast one75 sluit echter niet alleen de cirkel van namen, maar ook die van design. Geïnspireerd door de huidige architectonische trends blijven we trouw aan de met het neo platform ingeslagen weg op dat vlak: slanke profielen, royale raamafmetingen en een duidelijke, kubusvormige esthetiek. Om een breed scala aan toepassingen te dekken, werd voor de eerste producten bewust gekozen voor standaard bouwdieptes.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details