Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Fabrikant van horren en vliegenramen stelt nieuwigheden voor
Meer genieten van het buitenleven en de tuin met stijlvolle sfeerpanelen in hout, aluminium of in screendoek.

Fabrikant van horren en vliegenramen stelt nieuwigheden voor

Veel innovaties te zien op Polyclose

BD Systems, fabrikant van horren en vliegenramen, stelt een aantal noviteiten op Polyclose voor, het grootste evenement in de Benelux op het gebied van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. We praten met zaakvoerder Marc Vervisch. 

De fabrikant van horren, heeft al een kwart eeuw ervaring in het op maat maken van vliegendeuren en vliegenramen. BD Systems heeft bovendien een ruime stock aan aluminium profielen en hoogwaardig insectengaas. Elk product is van Belgische makelij, met hoogwaardige grondstoffen en technisch inzicht. In de productie rollen tot 1.500 horren per week van de band. Dat is goed voor zo’n 45.000 producten op maat per jaar, ook grote formaten. 

Maakt een schuifdeur de overgang van binnen naar buiten, dan kies je ook een open- en dichtschuivende vliegendeur.

Overname 

Het bedrijf werd 5 jaar geleden overgenomen door Marc Vervisch, vroeger eigenaar van Copaco Screenweavers, fabrikant van muggengaas en screendoeken. BD Systems wordt de dag van vandaag geleid door Wim Bekaert, een man met drie decennia branche-ervaring. Hij vormt een tandem met Carole Devos, voor wie de klant centraal staat. De afgelopen jaren werd het personeelsbestand uitgebreid van 10 naar iets meer dan 20 mensen. Ook onderging het bedrijf een moderniseringsslag. De website werd in een nieuw jasje gestoken. Er werd tevens een bestelplatform voor de vakman ontwikkeld waarop hij zijn bestellingen rechtstreeks en op een uniforme manier kan ingeven. BD Systems wil zijn dienstverlening in België nog verder uitbreiden en zoekt daarom extra partner-installateurs.

Innovaties 

BD Systems heeft de afgelopen jaren enkele innovaties ontwikkeld die binnenkort op Polyclose voorgesteld worden. “We zitten in een wereld waar eigenlijk weinig innovatie in zit”, zegt zaakvoerder Marc Vervisch. “Maar met onze vernieuwingen proberen we het plaatsen te vergemakkelijken. We hebben de afgelopen jaren vijf nieuwigheden ontwikkeld die we op Polyclose laten zien.”

Met een vast vliegenraam op maat houdt u uw woning insectenvrij.

Appartementen 

 De eerste innovatie is interessant voor bewoners van appartementen. “In de wereld van de appartementenbouw worden er veel aluminium ballustraden gebruikt die heel dicht bij de ramen worden geplaatst”, zegt Marc Vervisch. “Daar kon gewoon geen hor meer tussenkomen. De klassieke horramen waren niet aangepast aan de nieuwe bouwtrend.  We hebben daarom een specifieke raamhor ontwikkeld die er perfect in past, met een aangepast profiel. 

Steellookramen 

De tweede innovatie van BD Systems is relevant voor de steellookramen. “Bij de klassieke steellookramen, die heel clean en vlak zijn, kon de klassieke hor niet gemonteerd worden. Jammer, want we kregen nogal wat vragen van klanten die dat wilden. We hebben speciale clips ontwikkeld waarmee die aanpassingen toch kunnen gebeuren. Dit is met zekerheid een handig weetje voor onze installateurs.”

Softclose systeem

Verder ontwikkelde BD Systems een softclose systeem voor de schuifhorren. Dit mechanisme wordt geïnstalleerd in de rail waardoor de schuifhor op het einde langzaam toetrekt. “Ons systeem zorgt ervoor dat de hordeur automatisch zacht toeschuift. Op 10 centimeter van de rand zal de deur zachtjes remmen. Het systeem – dat met een pompje werkt – is makkelijk door de installateur te plaatsen.”

Een opendraaiende vliegendeur met of zonder kader in de functie van uw ruimte, deurkruk of breedte van de deurgang….

Plissé hordeuren

BD Systems maakt tot slot vanaf nu ook plissé hordeuren in house, zodat er binnen een kortere levertermijn  geleverd kan worden in standaardkleuren. “Soms is er onvoldoende ruimte rond de deuropening voor een schuifhor of een opendraaiende deur. Een plissédeur biedt een compact alternatief. Het typerende accordeonsysteem kreeg een eigentijds jasje en is daarmee vandaag een prima keuze voor elk type interieur. De handgreep zit in het frame ingewerkt.” 

Outdoor

BD Systems zet langzaam aan ook stapjes in de outdoor toepassingen. Naast sfeerpanelen in hout en aluminium werd een hordeur ontwikkeld met een zonweringdoek aan beide kanten.

Meer informatie vindt u op: www.bdsystems.be.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details