Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
FAKRO dakramen: voor elke woonwens een passend glaspakket

FAKRO dakramen: voor elke woonwens een passend glaspakket

Voor elke woonwens biedt FAKRO een hoogwaardig glaspakket. Denk hierbij aan wensen op het gebied van isolatie, veiligheid, lichtdoorlatendheid of geluidwering.

Een dakraam is vooral bedoeld om zoveel mogelijk daglicht naar binnen te halen. En om in de winter te profiteren van de kracht van de zon om de ruimte op natuurlijke wijze te verwarmen. Naast lichtinval bepaalt de keuze voor een raamtype natuurlijk ook de sfeer in huis. Het wooncomfort is sterk afhankelijk van het type beglazing. Elk type glas heeft zo zijn eigen kenmerken.

Isolatie

Het huis renoveren? Of de zolder verbouwen om een extra slaap- of werkkamer te maken? Kies dan voor dakramen met een goede isolatiewaarde. Zo heb je minder last van kou en tocht. Hierdoor voelt het in huis prettiger aan en bespaar je energie. Dat is goed voor de portemonnee en het klimaat.

Het standaard U3-glaspakket heeft een thermo-isolerende werking. Het bestaat uit HR++ glas. Voor wie extra isolatie en dus energiebesparing wil, biedt FAKRO het U4- en U6-glaspakket. Deze glaspakketten hebben een isolatiewaarde die ver onder de 1,0 W/m²K ligt. Namelijk 0,7 W/m²K respectievelijk 0,5 W/m²K. Speciaal voor passiefbouw is er het U8-glaspakket met een isolatiewaarde van 0,3 W/m²K. Nagenoeg alle dakramen van FAKRO hebben een regelbaar ventilatierooster dat zorgt voor een automatische afvoer van vervuilde lucht en aanvoer van frisse lucht. Zo blijft de lucht in huis gezond.

Voor nog meer veiligheid

FAKRO dakramen worden standaard geleverd met beglazing die is voorzien van een geharde buitenruit. Hierdoor is dit glas veilig voor gebruik in een woonruimte. Is er behoefte aan extra veiligheid? Dan biedt FAKRO veiligheidsglas. Het P2- en P5-glaspakket heeft naast een geharde buitenruit ook een gelamineerde binnenruit. De lamineerfolie zorgt ervoor dat mocht het glas breken, het glas nog beter bij elkaar gehouden wordt. Dit verkleint de kans aanzienlijk dat het glas naar binnen valt. Het P5-glaspakket biedt veiligheidsglas én een hogere isolatiewaarde en is hierdoor extra energiebesparend.

Licht- en geluidwering

Voor ruimtes waar minder inkijk wenselijk is, zoals een badkamer, biedt FAKRO melkglas. Zo combineer je privacy met alle andere hoogwaardige eigenschappen van FAKRO dakramen. Woon je aan een drukke weg met veel geluidsoverlast? Dan biedt extra geluidwerend glas uitkomst. 

Laat je inspireren en informeren

Laat je inspireren door ’t mooiste licht van FAKRO op www.hetmooistelicht.nl. Of vind hier een FAKRO adviseur bij jou in de buurt voor meer advies. Natuurlijk kun je ook onze complete dakramenbrochure bekijken voor informatie over onze glaspakketten en meer. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details