Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Flexibel inspelen op de behoeften in de markt

Flexibel inspelen op de behoeften in de markt

Om aan de wensen van de klanten te kunnen blijven voldoen, moeten gevelbouwers, raam- en deurfabrikanten en andere metaalverwerkende bedrijven vaak zeer complexe bewerkingen op de profielen kunnen uitvoeren. Daarom is het belangrijk dat hun machinepark steeds krachtiger, ingenieuzer en nauwkeuriger kan werken.

Elumatec

De SBZ 151 Edition 90 is uitgerust met een nieuwe materiaalklemsysteem.

 

Als specialist op het gebied van profielbewerkingsmachines streeft Elumatec er telkens weer naar om met innovatieve oplossing op de markt te komen, die perfect aan die behoeften voldoen. Op BAU München presenteerde deze marktleider opnieuw enkele opvallende nieuwigheden, waaronder een speciale Editie 90 van het bewerkingscentrum SBZ 151 en de SBZ 628 S doorloopmachine.

Elumatec

Elumatec is een internationale marktleider in de ontwikkeling en productie van bewerkingsmachines voor aluminium-, kunststof-en staalprofielen. Speciaal voor het jubileumjaar restylede Elumatec haar succesvol bewerkingscentrum SBZ 151.

 

Elumatec startte in 1928 met de productie van lichtmetalen zandgietstukken. Vandaag is de firma uitgegroeid tot een internationale marktleider in de ontwikkeling en productie van machines voor de bewerking van aluminium-, kunststof- en staalprofielen. “Deze firma telt meer dan zevenhonderd medewerkers en heeft eigen dochtermaatschappijen en dealers in meer dan vijftig landen overal ter wereld”, vertelt Bas Ladestein, managing director van Elumatec Benelux BV. “Dankzij  alle aanwezige kennis en ervaring kunnen we steeds weer vernieuwend zijn. We luisteren naar de behoeften uit de markt en onze R&D-afdeling zet die om in innovatieve oplossingen. Zo bieden we vandaag een ruime gamma: van eenvoudige handbediende machines tot complexe profielbewerkingscentra. We zorgen echter ook voor tools, zoals transportsystemen, gereedschappen, assemblageapparatuur en software.”

Uitpakken op BAU München

Elumatec

Een andere innovatie van Elumatec is het profielbewerkingscentrum SBZ 628 S, het kleine broertje van de XL- en XXL-versie.

 

Ook na 90 jaar blijft Elumatec nog steeds een jong en dynamisch bedrijf met de klemtoon op vernieuwing. Dat werd nog maar eens duidelijk op de vakbeurs BAU in München, waar de specialist opnieuw heel wat nieuwe oplossingen presenteerde. Zo konden bezoekers er onder meer kennismaken met het 3-assige bewerkingscentrum SBZ 122/70 Plus en de krachtige dubbelverstekzaagmachine DG 244.

Elumatec

Dankzij het traploos zwenkende 2-assige zaagblad kunnen maximale profieldoorsnedes van 200 x 160 mm of 160 x 200 mm met de grootste nauwkeurigheid gezaagd worden.

 

“Speciaal voor het jubileumjaar restyleden we ook ons succesvol bewerkingscentrum SBZ 151. Deze Edition 90 omvat alle beproefde voordelen van de allrounder, maar dan in een nieuwe, moderne vormgeving én met nieuwe verbeterde materiaalklemmen”, stelt de managing director. “Met deze machine kunnen profielen optioneel tot 30 m lang bewerkt worden. Alle bewerkingen, zoals frezen, boren, draad tappen, schroefdraadfrezen, en zagen gebeuren op een stationair opgespannen profiel, waardoor het oppervlak zoveel mogelijk beschermd wordt. Met de optionele haakse freeskop kunnen profielen van alle zes zijden in één klemming bewerkt worden en een meerijdend gereedschapsmagazijn versnelt de gereedschapswissel. Bovendien is deze SBZ 151 Edition 90 ‘eluCloud Ready’, wat deuren opent naar Industrie 4.0 en de Smart Factory.”

Elumatec

Een draaibare krans met 4 spindels zorgt ervoor dat profielen in elke gewenste hoek tussen 0° en 360° bewerkt kunnen worden.

 

Een nieuwe telg voor de SBZ 628 modelfamilie

Elumatec

Een blik in het SBZ 151 Edition 90, waar alle mogelijke bewerkingen, zoals frezen, boren, draad tappen, draadfrezen, stansen en zagen gebeuren.

 

Een andere innovatie van Elumatec is het profielbewerkingscentrum SBZ 628 S, het kleine broertje van de XL- en XXL-versie uit deze succesvolle modelfamilie, die de specialist zelf graag de Rolls Royces van de bewerkingsmachines noemt. “Dit betaalbare instapmodel biedt een grote flexibiliteit bij het bewerken en zagen van profielen. In het aanvoermagazijn passen 5 tot 10 profielen met een lengte tussen 3 en 7,6 m. Een gepatenteerd profielgrijpsysteem brengt zelfs de meest complexe werkstukken op de juiste positie voor bewerking”, licht Ladestein toe. “Een draaibare krans met 4 spindels zorgt ervoor dat profielen in elke gewenste hoek tussen 0° en 360° bewerkt kunnen worden. Dankzij het traploos zwenkende 2-assige zaagblad kunnen maximale profieldoorsnedes van 200 x 160 mm of 160 x 200 mm met de grootste nauwkeurigheid gezaagd worden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details