01:34
07-08-2018

Folie die er niet alleen uitziet als hout, maar ook zo aanvoelt

Op de Fensterbau Frontale wist RENOLIT de bezoekers te verrassen met nieuwe toevoegingen aan het toch al uitgebreide programma folies voor kozijnen. Met de nieuwe Veralinga-VLF folie van RENOLIT, krijgen kozijnprofielen niet alleen het uiterlijk van hout, maar voelen zij ook daadwerkelijk aan als hout. Dankzij de nieuwe VLF 3D ‘emboss’ techniek krijgt het oppervlak een grotere authenticiteit. 

Met de introductie van de nieuwe houtnerf VLF-folie komt RENOLIT tegemoet aan de toenemende vraag naar een niet van echt te onderscheiden houtlook. De dynamische, diepe korrelstructuur toont een geborsteld en gezandstraald oppervlak. De finish is lineair en uniform en is ondanks het reliëf toch zeer robuust. RENOLIT is er bij VLF in geslaagd om de bewezen krasvastheid te handhaven. 

Volledig in lijn met de hardhout trend van vandaag
VLF-folie heeft een zeer natuurlijke uitstraling en sluit volledig aan bij de huidige trend om hardhout toe te passen. Omdat de populariteit van eiken design nog steeds toeneemt, wordt het nieuwe VLF aangeboden in vier verschillende eiken structuren. Het lichte ‘Ginger oak’ belichaamt het concept van natuurlijk hout, terwijl de donkere ‘Amaranth oak’ versie zich helemaal aan de andere zijde van het spectrum bevindt. Daar tussenin vinden we de ‘Honey oak’, die een speciale warmte uitstraalt en de ‘Weissbach Eiche’ komt met haar lichtgrijze voorkomen iets afstandelijker en ingetogener over.

Wat de designs echter gemeen hebben, is hun authentieke uitstraling, met een subtiele zilverglans, die afhankelijk van de kijkhoek verandert.

Ook effen kleuren leverbaar
VLF-folie in effen kleuren geeft de aanblik van een vers geschilderd kozijn. Met populaire, effen kleuren als optie heeft RENOLIT een passend programma voor stijlvolle kozijnen ten behoeve van moderne architectuur. Op Fensterbau Frontale toonde men als voorbeeld de kleuren wit, crème wit, donkergroen en antracietgrijs, allen in voelbare houtnerf.

Een waardig alternatief voor poedercoating
In contrast met de bovengenoemde effen kleuren, toonde RENOLIT op Fensterbau Frontale ook de nieuwe ‘Ulti-Matt’ folie. Deze gematteerde folie is uitermate stijlvol en kent glansgraden tussen de 1.0 en 3.5. Het oppervlak ziet eruit alsof het licht opgeschuurd is. Geproduceerd in de RENOLIT EXOFOL PX kwaliteit, is deze folie een waardig alternatief voor poedercoating. Op de beurs toonde men de kleuren wit, crème en antracietgrijs als voorbeeld, alsmede de gloednieuwe ‘Real Black’. Deze exact zwarte folie is ook leverbaar met de moderne VLF en de klassieke houtnerf texturen.

Over RENOLIT
De RENOLIT Group is een wereldwijde speler op het gebied van gespecialiseerde kunststof film, plaatmaterialen en andere kunststofproducten. Met meer dan 30 locaties over de hele wereld, verdeeld over 20 landen en een fiscale jaaromzet van 1 miljard in 2017, is het bedrijf marktleider op het gebied van kunststofproducten. Meer dan 4.700 medewerkers over de hele wereld dragen samen meer dan 70 jaar kennis en expertise uit.    


Ginger oak, Honey oak, Weissbach Eiche en Amaranth oak.

Tekst: Jan Mol   Beeld: RENOLIT
Afbeelding boven: 
Ook moderne architectuur vaart wel bij RENOLIT

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Bedrijfspresentatie , Folie , Renolit , thema

Profiel partners

Kunststof gevelbekleding