02:00
13-08-2018

Folies voor buitentoepassingen in de kijker

Een internationale vakbeurs als Fensterbau is dé ideale vitrine om innovatieve producten aan een ruim publiek voor te stellen. Tijdens de recente editie van de beurs zette LG Hausys Europe GmbH de innovatieve folies voor buitentoepassingen in de kijker.  

De firma ontwikkelt en produceert deze PVC-acryl-folies voor ramen en deuren, klapluiken, vouwdeuren, hekken, garagepoorten en gevelbekleding. Met de E300 (plus) introduceerde LG Hausys een nieuwe reeks hoogwaardige folies, geschikt voor toepassingen in elke klimaatomgeving.  

De LG Group, opgericht in 1947 en met hoofdzetel in Seoul (Korea), is uitgegroeid tot wereldleider op het vlak van chemie, elektronica en telecommunicatie. LG Hausys, dat wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers telt en deel uitmaakt van de tak chemie, focust op de ontwikkeling en productie van ramen, hoogwaardige componenten en materialen voor interieurtoepassingen. Dankzij een R&D-afdeling met meer dan driehonderd medewerkers en een uitgebreid design center, dat ook nauw samenwerkt met wereldberoemde externe designers, slaagt LG Hausys erin om telkens weer innovatieve oplossingen te ontwikkelen, die perfect inspelen op de behoeften van de klanten en de trends in de markt.

Exterior Foil
LG Hausys investeert fors in de ontwikkeling en productie van films en folies. Zo zijn er de Interior Film en de Decofoil, een decoratieve laag voor verkleving op MDF-platen, voor interieurtoepassingen. “In 2000 presenteerde LG Hausys onder de noemer Exterior Foil voor het eerst folies voor buitentoepassingen. De ingekleurde of bedrukte PVC-acryl-folies vormen een decoratieve beschermlaag voor PVC- en aluminiumprofielen en -panelen, die continu aan de grillen van de natuur en de mens blootgesteld zijn: extreem kleurvast, UV-bestendig, bestand tegen water en onderhoudsvriendelijk”, zegt Lars Gestring, verkoopdirecteur voor onder meer Exterior Foil bij LG Hausys Europe GmbH, de Europese hoofdzetel in het Duitse Frankfurt-am-Main. 

“Deze folies worden gebruikt voor de bekleding en reparatie van raamprofielen, deuren, klap- en vouwluiken, afsluitingen, garagepoorten en gevelelementen. Ze zijn beschikbaar in een ruim pallet van kleuren en decoren: houtimitaties, metal look, gespikkelde designs en moderne, abstracte looks, zoals beton, cortenstaal, carbon, leder, …. Aangezien de laag pas na de afwerking van de profielen en panelen aangebracht wordt, kan flexibel en prijsbewust op de wisselende behoeften van de klanten ingespeeld worden.”

E300 en E300 plus
Dé blikvangers op de stand van LG Hausys tijdens Fensterbau waren alvast de E300 en E300 plus, de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van folies voor buitentoepassingen. De E300 steunt op een verbeterde basisfilm en acryl-toplaag, die er in combinatie met het kleurpigment voor zorgen dat de elementen nog beter bestand zijn tegen weersinvloeden. 

De nieuwe HBF (Heat Build-up Function) voorkomt vervorming van de kunststof, wat resulteert in een langere levensduur voor de profielen en panelen. “Ook de E300 plus werd ontwikkeld met een compleet nieuwe structuur om de beperkingen op vlak van weersbestendigheid (vocht en UV) nog verder weg te werken. Deze innovatieve folie is immers opgebouwd uit een gekleurde basisfilm uit polymethylacrylaat (PMMA) in combinatie met een toplaag, voorzien van een meerlaagse transparante PMMA-film met een PVDF (polyvinylidene fluoride)-coating. Vooral die coating maakt de folie krasvrij en verhoogt de vocht- en UV-bestendigheid”, vult Gestring aan. 

“Zo kunnen we overal ter wereld de garantie verlengen: in Europa, maar ook in Amerika, Australië, Indië, het Midden-Oosten en Afrika, zelfs in tropische gebieden, waar tot op vandaag zelden een garantie gegeven werd.” 

Beide producten zijn beschikbaar in een uitgebreid assortiment kleuren, decoren en oppervlaktebewerkingen om te kunnen voldoen aan alle mogelijke wensen van de klanten. LG Hausys is met haar folies dan ook klaar voor de uitdagingen van vandaag en morgen.    

Tekst: Johan Debaere   Beeld: LG Hausys
Foto: sinds 2000 ontwikkelt en produceert LG Hausys ook folies voor de bekleding van profielen en panelen in buitentoepassingen.

Lees meer over: Buitentoepassingen , Folie , LG Hausys , thema

Profiel partners

VinyPlus®