Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Frans balkon verovert Nederland in een rap tempo

Frans balkon verovert Nederland in een rap tempo

Ook in Nederland worden er steeds meer huizen gebouwd met kamerhoge ramen. Ideaal voor het uitzicht en natuurlijke ventilatie, wanneer deze ramen in de draai-kiep variant zijn toegepast. Nog mooier wordt het, wanneer deze grote ramen helemaal geopend kunnen worden en een Frans balkon zorgt voor veiligheid, met behoud van uitzicht.

Bohle Benelux BV heeft ruimschoots haar sporen verdiend met het ontwikkelen en in de markt zetten van ballustradesystemen. Vanuit die expertise heeft het bedrijf een schitterend Frans balkon ontwikkeld, met de klinkende naam Lyon. Frank Bouwman, General Manager bij Bohle Benelux BV, vertelt over deze esthetische en bovenal zeer functionele toevoeging aan de gevel.

Veiligheid boven alles

“Lyon combineert het beste van twee werelden. Het Frans balkonsysteem garandeert een maximaal doorzicht en een optimale veiligheid, ook bij grote breedtes. Glasbreedtes tot maar liefst vier meter zijn geen enkel probleem. Ook over de montage is goed nagedacht. Ons gepatenteerde 1-2-3 kliksysteem maakt het monteren eenvoudig, snel en veilig en behoeft geen speciaal gereedschap”, opent Bouwman het gesprek.

Het Frans balkon kan zowel op de gevel als tussen steens gemonteerd worden. Ook een combinatie van deze varianten is mogelijk. “Daarmee zijn er geen grenzen gesteld aan de toepassing. Wie Lyon rechtstreeks op het kozijn wil monteren, kan dat ongestraft doen. Ons balkonsysteem is geschikt voor montage op beton, steen, kunststof, hout en aluminium. Lyon voldoet aan alle AbP-veiligheidseisen (DIN 18008-4) en kan volstaan met slechts vier ophangpunten. Dat bespaart tijd en geld bij installatie, ook niet onbelangrijk”, somt Bouwman op.

Maten en kleuren

Lyon is verkrijgbaar in de kleuren aluminium, wit en antraciet. Daarmee voldoet Bohle aan de grootste vraag naar trendkleuren in de bouw. “Andere kleuren profiel zijn uiteraard ook leverbaar, maar op aanvraag”, voegt Bouwman toe. “Een zelfklevende glaskantenbescherming is optioneel leverbaar, deze is van rvs. De profielsets komen in de hoogtes 900 mm, 1000 mm en 1100 mm.”

Een compleet Frans balkon wordt als set geleverd en bevat twee basisprofielen, twee klikprofielen, een afdichtingsset en eindkappen. “De toepasbare glasdiktes zijn 12,76 – 13,52 mm en 16,76 – 17,52 mm”, aldus Bouwman.

Kwaliteit met een oerdegelijke oorsprong

Kwaliteitscontrole staat bij Bohle zeer hoog in het vaandel. Bouwman: “Bij onze fabriek in Duitsland, in Haan, wordt alles wat geproduceerd wordt onderworpen aan regelmatige tests en controles, om een hoge standaard in verwerking en levensduur te kunnen garanderen. Uiteraard geldt dat ook voor het nieuwe Franse balkonsysteem Lyon.”

De Bohle Groep is inmiddels met 13 vestigingen actief in Europa, China en de VS en is daarmee toonaangevend fabrikant en aanbieder van gereedschap, machines en verbruiksmaterialen voor de glasbewerking en -verdeling. Bohle is in 1923 opgericht en telt vandaag de dag meer dan 300 medewerkers werkzaam in 8 productsectoren, zoals handling, snijtechniek, glasverlijming, beglazing, gereedschappen, machines, glasbeslag en oppervlaktetechniek. “We stemmen ons assortiment af op onze klantengroepen uit ambacht, industrie en handel”, besluit Bouwman.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details