Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Frans balkonsysteem nu nog adaptiever

Frans balkonsysteem nu nog adaptiever

Het is mooi om te zien hoe een op zich al perfect product zich steeds verder ontwikkelt. Het inmiddels breed in de markt omarmde Frans balkonsysteem ‘SkyForce’ is onderhevig aan een heuse evolutie. Fabrikant Onlevel GmbH uit Duitsland liet er geen gras over groeien en deed voor Nederland een aantal tests, op het gebied van beglazing en montage.

We spreken met Erwin Stegenga, Benelux agent voor Onlevel. “Na de introductie van het systeem werd dit al snel uitgebreid met de mogelijkheid om ook tussen de dag te monteren. Ook de montagemogelijkheid middels boor- en schroefankers, toepasbaar op kunststof en aluminium kozijnen was een waardevolle toevoeging. In een recente test hebben we SkyForce gemonteerd op K-Vision kunststof kozijnen. SkyForce slaagde met vlag en wimpel. Voorwaarde is wel dat er een kern van staal aanwezig is uiteraard.”

Onlevel GmbH

Montage tussen de dag levert een mooie optiek op.

 

Beglazingsopties uitgebreid

Onlevel heeft voor Nederland tevens testen met beglazing gedaan. Stegenga licht toe: “We kunnen nu melden dat SkyForce prima samengaat met 6/6/2 gehard gelaagd glas tot 1200 mm breedte, met 8/8/4 gehard gelaagd glas van 1200 mm tot 1500 mm en met 10/10/4 gehard gelaagd glas van 1500 mm tot 2500 mm. Daarmee wordt de inzetbaarheid van SkyForce nog eens extra vergroot.”

Unieke glasklem volledig leverbaar

Onlevel GmbH

Ook de montagemogelijkheid middels boor- en schroefankers was een
waardevolle toevoeging.

 

Ander nieuws komt uit de hoek van de onvolprezen Kronos glasklem (winnaar van de 2017 Innovations Award op Batimat). “Kronos is met onmiddellijke ingang volledig leverbaar”, deelt Stegenga mee. Op de vraag om nog eens te resumeren wat de voordelen van deze glasklem zijn, antwoordt hij: “Conventionele glasklemmen werken met losse rubbers. De Kronos glasklem verschilt in gebruik: de klem heeft een kunststof binnenwerk en is middels inbusschroeven te stellen naar de juiste glasdikte. Om het glas te monteren klap je de klem open, je plaatst het glas en klapt de klem weer dicht en zit het glas gefixeerd. Zonder schroeven, zonder losse onderdelen. De Kronos glasklem wordt gestanst uit hoogwaardig staal, ST500. Dat maakt de Kronos per definitie sterker dan gegoten glasklemmen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details