Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
FSB eert 100 jaar Bauhaus met nieuwe deurkrukken

FSB eert 100 jaar Bauhaus met nieuwe deurkrukken

FSB staat stil bij 100 jaar Bauhaus. In 1919 werd de opleiding voor beeldend kunstenaars, ambachtslieden en architecten opgericht en speciaal voor dit jubileum heeft FSB als eerbetoon aan drie legendarische hoofdrolspelers uit het Bauhaus-tijdperk nieuwe deurkrukmodellen geïntroduceerd.

Zo presenteert FSB de nieuwe deurkrukfamilie 1267, een hommage aan Ludwig Mies van der Rohe. Hartmut Weise heeft deze gelegenheid aangegrepen door twee deurkrukmodellen van Ludwig Mies van der Rohe te herinterpreteren en in één product te ontwerpen, namelijk de FSB 1267. De nieuwe deurkruk kent een vloeiende overgang tussen de ronde hals en de vlakke greep en het model is beschikbaar voor houten deuren, smalprofielen, glazen deuren en nooduitgangen. Daarnaast bestaat de nieuwe productfamilie uit raamkrukken en is de gehele familie leverbaar in aluminium messing en brons.

Een tweede deurkruk die doet denken aan de Bauhaus periode is de productfamilie 1102. Dit herontwerp van een in 1920 ontworpen deurkruk van Walter Gropius werd door de Italiaanse architect en ontwerper Alessandro Mendini in 1986 voor FSB opnieuw geïnterpreteerd. Mendini’s deurkruk 1102 omvat varianten in aluminium en roestvrij staal (met of zonder zwarte inleg) voor houten deuren, smalprofielen, glazen deuren, raamkrukken en is tevens ook beschikbaar als hefschuifgreep.

Een derde design dat sterk doet herinneren aan Bauhaus, is de productfamilie 1021. In de jaren ’90 heeft FSB’s eigen ontwerper Harmut Weise een deurkruk van de invloedrijke Bauhaus-student Willhelm Wagenfeld herontworpen. De 1021 kenmerkt zich door een minimalistisch uiterlijk en is daarmee een prototypische deurkruk in de modernistische stijl. De productfamilie 1021 is leverbaar in de materialen aluminium en roestvrij staal.

FSB heeft de deurkrukken van de Bauhaus exponenten op een respectvolle wijze geïnterpreteerd en aangepast aan de hedendaagse vereisten in de bouw.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details