Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
GEALAN geeft met DBS chip kozijnen een digitaal geheugen

GEALAN geeft met DBS chip kozijnen een digitaal geheugen

Kozijnen eenvoudig en snel uitlezen

De toekomst van GEALAN is gericht op digitalisering. Dat bewijst de Europese producent van kozijnprofielen opnieuw met de introductie van de DBS WinDo Flow. Een chip en bijbehorende software zorgen ervoor dat alle processtappen vanuit één applicatie vastgelegd en aangestuurd kunnen worden. Dit resulteert in een efficiënter werkproces, met meer inzicht, betere service, eenvoudiger onderhoud en directe communicatie tussen alle betrokken partijen.

De digitale chip voor kozijnen

De DBS WinDo Flow bestaat uit een kleine NFC (Near Field Communication) chip die bij het beglazen van een kozijn onder de glasplaat geplaatst wordt en daarna niet meer zichtbaar is. Door middel van een scanner wordt de chip gekoppeld aan het systeem en kan het uitgelezen worden via laptop, smartphone en tablet. “Alle data en gegevens, van de orderverwerking en productie van een kozijn tot en met de montage bij de eindklant en de service nadien, kunnen dan binnen deze softwareoplossing verwerkt worden”, licht Bas van den Eerenbeemt, Head of Services & Development GEALAN Benelux, toe.

Alle gegevens centraal op één plek

De gegevens worden veilig centraal opgeslagen in de Cloud en zijn te beheren via gebruiksvriendelijke applicaties. Dit maakt het mogelijk dat informatie over de gemonteerde kozijnen op ieder moment en op elke locatie snel en eenvoudig door de kozijnfabrikanten en -monteurs uitgelezen kan worden. Ook aanvullende informatie, zoals notities en bijlagen van orders, kunnen in deze omgeving geïmporteerd worden. De toepassing van deze NFC-technologie kan in de bestaande bedrijfssoftware geïntegreerd worden. Het ontwerp van de app kan volledig worden aangepast aan de individuele bedrijfsvereisten. De huisstijl, met eigen logo en kleuren, maar ook gepersonaliseerde informatie en aanbiedingen kunnen naar wens worden toegevoegd. 

Primeur in Nederland

Ebbers Kozijnen is de eerste Nederlandse kozijnfabrikant die de chip al in zijn productieproces geïntegreerd heeft. Eigenaar Maarten Ebbers: “We kijken continu naar verbeterpunten om duurzamer en efficiënter te werken en daar maken we met deze innovatie mooie stappen in.” 

Begin dit jaar is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB) in werking getreden. Deze wet gaat uit van het feit dat de leverancier er verantwoordelijk voor is dat een product in orde is en correct geïnstalleerd is. “Doordat elk kozijnelement nu traceerbaar is en alle informatie van het element digitaal beschikbaar blijft, kunnen we de WKB-eisen op een makkelijke manier borgen in ons systeem”, aldus Maarten. GEALAN is verheugd dit digitale geheugen voor het kozijn nu verder in de Benelux te gaan uitrollen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details