Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Geavanceerde profielbewerkingsmachines uit Italië
Comet S4 – Deze 4 assige CNC machine wordt getoond op Polyclose.

Geavanceerde profielbewerkingsmachines uit Italië

Tijdens Polyclose 2022 loont het alleszins de moeite om Emmegi Benelux in hal 6 op stand 6131 te bezoeken. Hier presenteert de ­Italiaanse fabrikant van hoogwaardige gereedschapsmachines voor het bewerken van aluminium, PVC en stalen profielen, niet alleen de laatste hoogstandjes. Ook kan er persoonlijk worden kennisgemaakt met Paul Vanneste, sinds oktober het gezicht van het nieuwe filiaal Emmegi Benelux.

Het ontwerpen en fabriceren van topkwaliteit bewerkingscentra voor de profielverwerkende sector is sinds 1970 het specialisme van ­Emmegi. Lag in het begin vooral de nadruk op de bouw van zaagmachines voor de Italiaanse thuismarkt, door de jaren heen groeide het productenpakket uit tot een divers geheel van hoogwaardige machinerieën. Anno 2021 is het bedrijf met een wereldwijd marktaandeel van 20% uitgegroeid tot een vooruitstrevende en innovatieve producent van uiteenlopende machines, waaronder CNC-gestuurde bewerkings- en zaagcentra. Oplossingen die nog steeds volledig in Italië worden vervaardigd en uitblinken in kwaliteit, betrouwbaarheid, ergonomie en design. 

Paul Vanneste, nieuwe branchmanager Emmegi Benelux.

Nieuw CNC-bewerkingscentrum

Eén van de laatste vindingen van Emmegi, het vijfassige CNC-gestuurde bewerkingscentrum Comet R6 I, zal tijdens Polyclose volop worden gepromoot. 

“Deze volledig afgesloten machine, voorzien van een 24 inch groot touch screen met innovatieve interface, kan bewerkingslengtes aan tot 7 meter”, aldus Vanneste. “Mede daardoor is hij het summum voor het vijfzijdig bewerken van profielen van maximaal 250×250 millimeter. Daarnaast maken de onafhankelijke gemotoriseerde klemmen pendelen tot kinderspel. De uit elkaar beweegbare klemmen maken het mogelijk om eerst te zagen en daarna de kopse kanten van de gezaagde stukken te bewerken. Op de beurs informeren we onze bezoekers graag over de talrijke mogelijkheden van deze topmachine. Verder zullen we de kwaliteiten presenteren van zijn kleinere broertje, de 4-assige Comet S4.”    

Gratis naar Polyclose 2022? Vraag dan via www.emmegi.com informatie aan.

Benelux-filiaal

Na er ruim 25 jaar via een wederverkoper actief te zijn geweest, is ­Emmegi sinds oktober 2021 in Nederland, België­ en Luxemburg op eigen titel met een dochteronderneming aanwezig. Als Emmegi Benelux is het filiaal in het gebied verantwoordelijk voor alle producten uit het Emmegi-programma, zowel qua verkoop als after sales. Paul Vanneste, een bekende professional binnen de Nederlandse en ­Belgische markt van de geautomatiseerde ramen- en deurenproductie, leidt de nieuwe tak. “Behalve het verder vergroten van onze merkbekendheid willen we de geografische deelmarkten optimaal bedienen. Dat lukt alleen als je lokaal en zo dicht mogelijk bij je afnemers aanwezig bent”, verklaart Vanneste de lancering van het Benelux-filiaal. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details