Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gebogen vliesgevel  accentueert nieuw mediahuis

Gebogen vliesgevel accentueert nieuw mediahuis

Het nieuwe hoofdkwartier van DPG Media wordt hét uithangbord van de vernieuwde buurt aan het Centraal Station van Antwerpen. Het gebouw is een ontwerp van Binst Architects en werd gerealiseerd door de Belgische BESIX Group. Na de afbraak van de laatste woningen werd onmiddellijk gestart met het bouwen van de grondkerende wanden, gevolgd door de bemalings-, graaf- en betonwerken. Midden 2018 werd de eerste steen gelegd en in februari 2019 was het hoogste punt bereikt. Binnenkort wordt dit nieuwbouwvolume opgeleverd.

Deze nieuwe hoofdzetel wordt onder meer de thuishaven van News City, waar de redacties van Het Laatste Nieuws, HLN.be, De Morgen, VTM Nieuws, Dag Allemaal, … zullen werken en begin volgend jaar verhuist ook de VTM Nieuws-studio naar Antwerpen. Naast kantoren en studio’s heeft dit gebouw echter nog veel meer te bieden.

Zo komen in de sokkel verschillende horecazaken – brasserie-restaurant en coffee corners – en multimedia-opstellingen, die ook voor het grote publiek toegankelijk zullen zijn. Hogerop zijn vier royale, toegankelijke daktuinen voorzien, die het leef- en werkklimaat van de honderden medewerkers en bezoekers positief moeten beïnvloeden. De kroon van het gebouw wordt afgezoomd met een belvedère van waaruit geïnteresseerden een 360° panorama over de stad en de majestueuze stationsomgeving krijgt. De gevels zijn alzijdig opgevat, wat betekent dat elke gevel even belangrijk is.

Gebogen profielen

De firma Vorsselmans kreeg de opdracht om de imposante gevel van het gebouw vorm te geven, onder meer met gebogen Schüco vliesgevels. Voor het buigen van de profielen kwam de gevelbouwer bij Brouwers Algemene Buigwerken terecht.

‘We leverden 190 gebogen profielen met verschillende afmetingen en hoogten’

“Zoals wel vaker voerden we eerst een proefbuiging uit, zodat de klant kon zien hoe het eindresultaat er zou uitzien. Na goedkeuring konden we met de uiteindelijke productie starten. De opdracht omvatte profielen van verschillende afmetingen, die over twee richtingen gebogen moesten worden. Er moesten ook verschillende radii gebogen worden. Met behulp van mallen werd steeds gecontroleerd of de radius na het buigen correct was”, licht Edsko Brouwer, zaakvoerder van Brouwers Algemene Buigwerken, dit project toe.

“Uiteindelijk leverden we in totaal 190 gebogen profielen met een hoogte van respectievelijk 70, 110, 130 en 180 mm. Na het buigen werden de profielen bij Schüco nog gepoederlakt, waarna Vorsselmans zorgde voor de assemblage in het atelier en de montage op de werf.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details