Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gebruiksvriendelijk en gelijkwaardig alternatief voor EPDM-stroken
BelgaClima introduceert dé all-in-one stormbestendige raamaansluitfolie BelgaStormblocker.

Gebruiksvriendelijk en gelijkwaardig alternatief voor EPDM-stroken

Het dichten van gaten, kieren en spleten om luchtdichte en gezonde gebouwen te realiseren, blijft een echte uitdaging. BelgaClima ontwikkelt en produceert luchtdichtingssystemen voor dak, gevel en raam. Met een jaarlijkse verkoop van meer dan 1.000.000 strekkende meter luchtdichte raamaansluitfolies en EPDM-stroken is de specialist uit Melle een toonaangevende speler als het op know how en nieuwe ontwikkelingen aankomt. De jarenlange ervaring met deze luchtdichtingsoplossingen vormde de voedingsbodem voor de ontwikkeling van de nieuwe all-in-one stormbestendige raamaansluitfolie BelgaStormblocker.

High-end raamaansluitmembraan

Deze nieuwe raamaansluitfolie is een ideaal en gelijkwaardig alternatief voor EPDM-stroken. “Hiermee willen we totaal geen afbreuk doen aan EPDM als materiaal op zich. Het is een oerdegelijk en bewezen duurzaam materiaal om ramen aan de buitenkant levenslang waterdicht af te werken. Bij vochtproblemen ligt de oorzaak altijd bij de plaatsing, met andere woorden door een slordige montage en bij de plaats in de gevelopbouw waar de stroken gemonteerd worden”, vertelt zaakvoerder Luc Saey. 

“Er zijn twee belangrijke oorzaken voor vochtproblemen. Bij een horizontale plaatsing bovenaan het raam ontstaat er dikwijls een fijn gootje omdat men de lijm, die in rillen gespoten wordt, te weinig vol heeft aangedrukt of de bovenkant niet naar behoren waterdicht heeft afgewerkt. Bij felle regen blijft hier een beetje water staan, dat dan langzaam tussen de lijmspleten achter de EPDM kan doorsijpelen en op termijn voor waterschade kan zorgen. Daarnaast worden EPDM-stroken vaak aan de verkeerde kant van het isolatiepakket geplaatst, waardoor het risico op condensatie en schimmel groeit.”

5 redenen om voor dit membraan te kiezen

Dankzij de combinatie van een aantal belangrijke eigenschappen in één membraan is deze BelgaStormblocker hét nieuwe paradepaardje van BelgaClima. 

Er zijn volgens de fabrikant 5 redenen waarom deze innovatieve raamaansluitfolie de beste keuze is voor een stormbestendige en luchtdichte afwerking:

1. Slagregendichtheid

Door de klimaatverandering krijgen we meer en meer af te rekenen met extreme weersomstandigheden. Als men dan een duurzame waterdichting wil garanderen, is de allerhoogste slagregendichtheid een absolute must. Belga­Stormblocker bereikt waarden van 1800 Pa en meer, en dit zelfs bij een langdurige en continue maximale belasting, zoals bleek uit testen bij MPA Hannover.

2. Hechtsterkte

Een membraan moet ook zéér krachtig hechten en overal 100 % perfect aansluiten, zelfs in de moeilijkste plaatsingsomstandigheden. De speciaal gemodificeerde lijm, die bij het raamaansluitmembraan volvlaks gebruikt wordt, bereikt de allerhoogste waarden in hechtsterkte: zowel bij aanvang als na 6 uren, zo wees de test volgens de fabrikant uit.

3. Vochtvariabel

BelgaStormblocker is 100 % vochtvariabel, waardoor het dus zowel aan de koude als aan de warme kant van het isolatiepakket geplaatst kan worden.

4. Luchtdichtheid

Deze stormbestendige raamaansluitfolie voldoet met een luchtdichtheidswaarde van an < 0,01 (MPA Hannover) aan de hoogst vereiste normering.

5. Montagetijd

Aangezien BelgaStormblocker volvlaks zelfklevend is en heel soepel verwerkt kan worden – ook in de hoeken – verloopt de afwerking van het raam veel sneller. Uit vergelijkende testen op meerdere bouwplaatsen bleek dat men bij de montage tot 40 % minder tijd nodig heeft dan bij een plaatsing met een traditioneel met rillen verlijmde EPDM-strook. 

Nieuwe hoogwaardige hechtingsprimer in handige spuitbus

BelgaClima introduceerde ook de primer Belgaprimer All Weather. “Het was een enorme uitdaging om een hechtingsprimer te ontwikkelen die zowel op een vochtige als licht bevroren ondergrond functioneert en dit – in combinatie met de krachtige IGT-lijmlaag – op diverse ondergronden”, licht Saey toe. “Met Belgaprimer All Weather kan de aannemer vanaf het eerste werkuur met al onze raamaansluitfolies werken, zelfs in de gure herfst- en wintermaanden. Zo wordt enorm veel tijd gewonnen en extra rendement gerealiseerd.” 

Deze hoogwaardige hechtingsprimer wordt geleverd in een handige spuitbus met draaibare spuitmond zodat alle plekken moeiteloos én zonder extra hulpmiddelen bereikt kunnen worden.  

Voor meer informatie: www.belgaclima.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details