Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gedreven door de passie voor innovatie

Gedreven door de passie voor innovatie

Raamafwerking, dakgootbekleding en gevelafwerking tot deurpanelen, venstertabletten en zelfs tuinschermen en terrasplanken – klanten kunnen voor de juiste expertise en de meest duurzame oplossingen steeds terecht bij LoCra. Gedreven door de passie voor innovatie creëert en realiseert de fabrikant duurzame oplossingen voor interieur en exterieur. In deze reportage geeft Profiel een preview op de verschillende troeven van de firma uit Kuringen.

Interieurtoepassingen

LoCra interieur bestaat uit een assortiment van afgewerkte, voorgevormde uitbekledingen voor ramen, muurlijsten, rolluikkasten uit vochtwerend groen MDF V313, bekleed met een kunststof renolit folie, beschikbaar in de kleuren wit, crème en crème houtnerfstructuur. Deze folie wordt aangebracht met een polyurethaan watervaste verlijming. Naast de standaardoplossingen kan de firma ook maatwerk leveren.

“Met de Lignodur® topline LD 36 en masterline LD 40 bieden we een breed, hoogkwalitatief gamma venstertabletten in verschillende modellen, breedtematen en kleuren. Hun geringe gewicht zorgt voor een vlotte montage. Dankzij de Lignodur®, een hoogwaardige mix van hout en kunststof, ontstaat een robuust eindproduct met een lange levensduur”, zegt zaakvoerder Lode Craenen.

“Ook op vlak van deurpanelen bieden we een ruim assortiment, zowel klassieke inzetpanelen als vleugeloverdekkende oplossingen. We kunnen elke deur op maat ontwerpen en personaliseren. Door een speciaal ontwikkelde productietechniek loopt de folie door in de flexibele uitlijning van de groeven, wat het deurpaneel een extra dimensie geeft.”

LoCra interieur bestaat uit een assortiment van afgewerkte, voorgevormde raamuitbekledingen, muurlijsten, rolluikafkastingen uit vochtwerend groen MDF V313, bekleed met een kunststof renolit folie.

 

Exterieurtoepassingen

Naast deze producten voor binnentoepassingen in woningen en andere gebouwen biedt LoCra ook specifieke oplossingen voor buitentoepassingen. Zo presenteert de firma haar assortiment gevel- en dakgootbekledingen, geassembleerd uit Medite Tricoya® Extreme, een uniek plaatmateriaal met een superieure dimensiestabiliteit en duurzaamheid, zelfs onder de meest veranderende weersomstandigheden. Deze panelen, leverbaar in een uitzonderlijke lengte van 5550 mm, worden afgewerkt met een UV-bestendige renolit-folie.

“We leveren ook Lignodur terrafina® terrasplanken die barst- en splintervrij zijn, maar zich vooral onderscheiden door een eenvoudige montage”, vult de zaakvoerder aan.

“Dankzij een ingenieus klik- & klemsysteem klikken de terrasplanken immers eenvoudig in elkaar. De verwerker moet niet voorboren en schroeven, waardoor de montage 50 % sneller verloopt. Bovendien zorgt het montagesysteem ervoor dat er tussen de planken steeds een smalle voeg van 3 à 4 mm ontstaat en een demontageclip zorgt ervoor dat de terrasplanken zonder beschadiging gedemonteerd en later opnieuw gemonteerd kunnen worden. Het systeem is leverbaar met Lignodur WPC- en aluminium draagbalken in hoge en lage uitvoering. Die zijn als enige in de markt uitgerust met geïntegreerde antislip strips, waardoor de planken niet verschuiven.”

Op Polyclose zet LoCra ook de nieuwe Lignodur terrafina® lounge Massiv en Massiv XL in de kijker. De nieuwe grondstof Lignoguard, die de planken volledig ommantelt, verhoogt de vlekbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid, waardoor deze innovatie ook ideaal is voor gebruik op terrasoverkappingen, balkons, ….   

POLYCLOSE – STAND 1103

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details