Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Geen vlekken meer, een betere lijmverbinding én een optimale afdichting
Geveltechniek IJmond groeit gestaag en heeft er nu een belangrijke rol bij volgens Novatio : ‘Dit bedrijf is onze ambassadeur geworden’.

Geen vlekken meer, een betere lijmverbinding én een optimale afdichting

We zijn op bezoek bij Geveltechniek IJmond in Beverwijk en duidelijk wordt al meteen dat we spreken met een ondernemer met ambitie die ongekende drive heeft om het altijd beter te willen doen. Maar vooral ook met de passie om kritisch te blijven.

Peter Schavemaker, commercieel directeur, neemt met minder geen genoegen en precies die karaktertrek bracht hem in contact met het Belgische Novatio. “Wij hadden in toenemende mate problemen met de verouderde lijmen van onze vorige leverancier. Er móest een nieuwe oplossing komen!” aldus Schavemaker.

Een nieuw werkprocedé: eerst reinigen en ontvetten, dan primeren, dan inlijmen, daarna wederom reinigen waarna je tot slot op de bouw nareinigt.

En die kwam er. Geveltechniek IJmond is een van de eerste Nederlandse bedrijven die de unieke Belgische lijm -en reinigingssystemen van Novatio gebruikt . “Het probleem bij de vorige lijmen was dat deze te veel lijmvlekken achterliet. We kregen net iets te veel klachten en bezwaren vanuit de klantenkring. Als de eindgebruikers hun kozijnen schoonmaakten, dan leek er in eerste instantie zo op het blote oog nog niets aan de hand, maar als dan op termijn de zon er op had geschenen, kwamen de vlekken terug of opnieuw tevoorschijn. Aanvankelijk zag je dat dus niet. Ik snap dat eindgebruikers daar niet ‘happy’ van werden. Eigenlijk druk ik me daarbij nog bescheiden uit.”

“Natuurlijk is het nooit leuk om met teleurgestelde klanten in gesprek te gaan, maar ze hadden natuurlijk wel gelijk. Als ondernemer is het je verplichting om te leren. Ik heb van alles geprobeerd. De vorige fabrikant erkende deze problematiek helaas niet maar ook hoorde ik dat collega-kozijnproducenten tegen dezelfde uitdagingen aan liepen. Zo kwam ik terecht bij Novatio in België. Ik ben dit gaan uitproberen. Ik ontdekte daarbij dat het niet alleen ‘slechts’ een nieuwe lijm voor de profielen was maar het was ook een ander werkprocedé. Het eindresultaat was verbluffend; de lijm is zó goed dat het je echt niet meer lukt om een profiel uit elkaar ‘te trekken’ maar bovenal werd het oorspronkelijke knelpunt ook opgelost: op termijn ook geen hinderlijke vlekken meer.”

“We noemen het hier ook echt een tovermiddel en dat zegt heel wat want onze eigen jongens – ik denk dat we de meest nauwkeurige medewerkers van Nederland hebben – hadden bij aanvang enige scepsis toen Mano Geuns, de Belgische Salesmanager, in onze eigen fabriek een hele middag een presentatie en scholing gaf in de vorm van een workshop.” “De overtuiging was er gelukkig snel en deze lijm beschouwen we nu dan ook zo gewoon, alsof je een standaard slot inbouwt.”

Peter Schavemaker, commercieel directeur van Geveltechniek IJmond.

Opwaarderen

Mano Geuns is er van overtuigd dat er in Nederland dus nog veel kansen liggen voor de profielen- en kozijnenindustrie. “We merkten dit al enkele jaren dat de typische problemen met de nieuwste coating- technieken nu ook de kop op steken in Nederland . Door onze unieke Novatio concepten en systemen kunnen we oude verkleurde profielen terug opwaarderen alsook de vlekken probleemloos verwijderen. Tegelijkertijd is een perfecte hechting op deze nieuwste coatings geen enkel probleem. In België is dit reinigings-en lijmconcept intussen een groot succes. Ik denk dat we met deze lijm de keten als geheel sterker maken. De hoge kwaliteit gaat hand in hand met de kwaliteit van het onderhoud: schoonmaken betekent dus vanaf nu ook écht schoonmaken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details