Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Geen warmte- en koudebruggen tussen raam en gebouwschil bij montage van hefschuifsystemen
Comfort Unit van SIEGENIA is een totaalpakket met voorgemonteerde ECO PASS.

Geen warmte- en koudebruggen tussen raam en gebouwschil bij montage van hefschuifsystemen

Luchtdichtheid is cruciaal voor lage energie en passiefbouwprojecten, zowel in nieuwbouw als renovatie. Koudebruggen moeten dan ook ten allen tijde vermeden worden. Zo kan de SIEGENIA Comfort Unit, een totaaloplossing met voorgemonteerde ECO PASS-onderdorpel voor hefschuifsystemen, nu ook geleverd worden met Stadurlon ProfileTec, een thermisch isolerende oplossing, die warmte- en koudebruggen tussen ramen en gebouwschil voorkomt bij onder meer hoge ramen (tot tegen de bodem), hefschuifsystemen en de montage van dorpels. De Duitse fabrikant Stadur biedt bovendien met FrameTec ook een gelijkaardige oplossing voor kaderverbredingen, de montage van rolluikkasten en de aansluiting van venstertabletten.

De productie van schuifdeuren is een complexe en tijdrovende klus. Daarom biedt SIEGENIA met de Comfort Unit zijn volledig voorgemonteerde ECO PASS-onderdorpel. Van loopwagen en geleidingsrail tot greep en sluitstang: alles wordt in de productie op maat gesneden, voorgeboord, afgedicht en gemonteerd. Dit totaalpakket omvat de hoekverbinding met het raam, het middendeel met afwateringssysteem, het opzet- en adapterprofiel en de dichtingen. SIEGENIA garandeert hiermee een optimale isolatie, uitstekende warmtedoorgangscoëfficiënten en de water- en winddichtheid van de afgewerkte onderdorpel. 

De raamfabrikant kan de onderdorpel plug & play aan het raam bevestigen, alle beslag wordt met het pakket meegeleverd. Het goed uitgekiende design van slechts 5 mm dorpelhoogte zorgt voor een naadloze beglazing tot op de dorpel bij houten en hout-aluminium systemen – bij kunststoframen hangt dit af van het gebruikte profiel. Dankzij het gelijkliggende kader­profiel verbindt de lekvrije dorpel binnen en buiten barrièrevrij.

Stadurlon FrameTec kan gebruikt worden voor kaderverbredingen, maar ook voor de montage van rolluikkasten en de aansluiting van venstertabletten.

Thermisch isolerende oplossing

“Om de stabiliteit en de thermische isolatiewaarden verder te optimaliseren, raden we aan om de ECO PASS-onderdorpel voor hefschuifsystemen te combineren met Stadurlon ProfileTec. Deze thermisch isolerende oplossing vermijdt warmte- en koudebruggen tussen de raampartijen en de gebouwschil”, zegt Christoph Scheuring, product manager bij SIEGENIA. 

“Onze eerste contacten met Stadur dateren al van 2014 en een jaar later zijn we gestart met de levering van de eerste gecombineerde oplossingen. Bij zware hefschuifsystemen kwamen uit de markt immers regelmatig klachten over geluidsvorming bij het schuiven van de vleugels. Door de onderdorpel volledig met ProfileTec elementen te onderbouwen, was dat probleem meteen opgelost. Aangezien deze oplossing geen water opneemt, blijft de installatie ook op termijn 100 % rotvrij. Sinds geruime tijd wordt het product van Stadur ook in onze montagehandleidingen voorgeschreven. We hebben dit totaalpakket eerst in Zwitserland gelanceerd, later ook in Duitsland en nu neemt ook de vraag vanuit de Benelux toe. Het kost misschien wat meer in aankoop, maar het verbetert de kwaliteit en de levensduur van de installatie en reduceert het aantal klachten aanzienlijk.”

Stadurlon ProfileTec is een ideale oplossing voor de vaste installatie van hoge ramen (tot tegen de bodem) en hefschuifdeuren op betonnen vloeren en de montage van dorpels.

ProfileTec en FrameTec

Terwijl Stadurlon ProfielTec een ideale oplossing is voor hefschuifsystemen, hoge ramen (tot tegen de bodem) en de montage van dorpels, omvat deze productgroep van Stadur ook nog Stadurlon FrameTec voor kaderverbredingen om gaten en pijlers te overbruggen, maar ook voor de montage van rolluikkasten en de aansluiting van venstertabletten. 

“Beide producten werden in Duitsland ontwikkeld en worden er ook geproduceerd. Ze zijn leverbaar in verschillende hoogtes en in lengtes tot 7000 mm”, stelt Marc Nickel, sales manager bouw voor Duitsland en de Benelux bij Stadur. 

“Naast de uitstekende thermische isolatie, bieden deze ontwikkelingen nog heel wat andere voordelen voor de gebruiker. Zo neemt het materiaal bijna geen water op en is het volledig rotvrij. De panelen zijn ook licht, wat de handling ten goede komt, en kunnen een belasting tot 1000 kg aan. De buitenste lagen uit Stadurlon kunststof, 2 mm dik, zijn in verschillende witte tinten beschikbaar en tussenin steekt, naast geëxtrudeerd polystyrolschuim, een speciale laag uit StadurFoam. We kunnen deze oplossingen op aanvraag ook in een andere dikte en met een andere afwerking, bijvoorbeeld met een houtdecor, leveren. De StadurFoam-laag kan variabel gepositioneerd worden, waardoor de montage aangepast kan worden voor het vastschroeven van de verschillende types profielsystemen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details