Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gemak en duurzaamheid hand in hand

Gemak en duurzaamheid hand in hand

Eigenlijk hebben we allemaal de verantwoordelijkheid om goed voor onze maatschappij te zorgen, zodat ze ook nog leefbaar is voor onze kinderen en de volgende generaties. Bij Intratone denken ze aan het gemak van de gebruiker maar tegelijk aan het milieu met onder meer het draadloze intercomsysteem DINA en op afstand en in real-time te beheren badges en ontvangers voor toegangscontrole.

Intratone, het best verkochte intercom­systeem in Frankrijk, is nu ook verkrijgbaar op de Nederlandse en Belgische markt. Dit merk van het Franse Cogelec staat bekend voor zijn voortdurende innovaties en het mooie design.

“We introduceerden recent DINA, een nieuw intercomsysteem met individuele LCD-displays met belfunctie en eenvoudig op afstand te managen via een beveiligd beheerplatform. Door een handige timeslot-optie is een flexibele naamvoering per bewoner mogelijk. Dit systeem is verkrijgbaar voor inbouw en opbouw”, zegt Clément Robert, country sales manager Benelux. “Met het Intratone XL-pakket krijgen klanten nu een extra lange garantie van 10 jaar op alle hardware van het DINA intercomsysteem, in combinatie met het tijdelijk gratis digitale communicatiedisplay voor installatie aan de
entree of bijvoorbeeld naast de lift.”

Intratone introduceert ook op afstand en in real-time te beheren badges en ontvangers voor toegangscontrole. (Beeld: James Green)

 

Real-time communiceren met bewoners

Met het Intratone digitaal communicatiepaneel kan men in real-time communiceren met de bewoners. Nieuwe informatie is binnen enkele seconden te zien, waardoor bewoners zo direct op de hoogte zijn van de voor hen bestemde informatie. Met een paar drukken op een toetsenbord kan de beheerder de informatie aanpassen of verwijderen. Voor zeer dringende berichten kan ook een SMS-functie gebruikt worden, waardoor elke bewoner per telefoon bereikt wordt, ongeacht waar hij of zij zich op dat moment bevindt. Het LCD-scherm van het communicatiepaneel is door het gelaagde glas vandalismebestendig.

“Is er een onderhoud aan de lift gepland of zijn er andere werkzaamheden voorzien, dan voert de beheerder die informatie eenvoudig op afstand in via een beveiligd, online beheerplatform. Zo is iedereen direct op de hoogte van wat er staat te gebeuren”, legt Robert uit.
“Bovendien kunnen die berichten ingesteld worden voor het hele gebouw, maar ook alleen voor de bewoners van een bepaalde vleugel of verdieping. Zo krijgen de bewoners alleen voor hen relevante en actuele informatie te lezen.”

Toegangscontrole op afstand

Intratone introduceert ook op afstand en in real-time te beheren badges en ontvangers voor toegangscontrole. Zo wordt het verlenen van toegang aan externe partijen een eenvoudige handeling. Nieuwe badges en ontvangers kunnen via het online platform in een handomdraai geprogrammeerd worden en ook handsfree badges en proximity-readers behoren tot de mogelijkheden. Hiermee kunnen toegangsdeuren geopend worden zonder de badge uit de tas of broekzak te halen. De handige timeslot-functie biedt de gebruiker de mogelijkheid om partijen alleen op vastgestelde tijden toegang te verlenen. En via de verschillende ontvangers kunnen afzonderlijke vertrekken, zoals een technische ruimte, garage of fietsenstalling, eenvoudig beveiligd worden. Zelfs een afstandsbediening behoort tot de opties.

“Als een bewoner de badge verliest, dan kan deze met enkele klikken real-time gedeactiveerd worden via het beveiligde online beheerplatform”, vult de country sales manager Benelux aan. “De badges zijn beschikbaar in diverse onderscheidende kleuren. Bewoners geven enkel de kleur van de verloren badge door en zo gaat er geen kostbare tijd verloren aan het zoeken van een serienummer, en kan de toegang direct geblokkeerd worden.”

Met het Intratone digitaal communicatiepaneel kan men in real-time communiceren met de bewoners.

 

Gemak én duurzaamheid

Bij Intratone zijn ze ervan overtuigd dat gemak en duurzaamheid hand in hand moeten gaan. Daarom werkt al het toegangsbeheer via een beveiligd online beheerplatform vanaf desktop, tablet of zelfs mobiele telefoon. Zo hoeft een woningbeheerder niet ter plekke aanwezig te zijn bij naamsveranderingen of toegangscontrole. Denk eens aan alle autoritten die zo bespaard worden.

“Dat is een gemak voor de woningbeheerder én het is ook beter voor het milieu”, sluit Clément Robert af. “Ons nieuwe intercomsysteem met LCD-display, DINA, is draadloos. Bewoners verlenen toegang via hun eigen smartphone, een binnenpost in de woning is niet vereist. Dat betekent een enorme materiaalbesparing.”   

POLYCLOSE – STAND 4139

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details