Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Geometrische precisie als doorontwikkeling van bestaande ontwerpen

Geometrische precisie als doorontwikkeling van bestaande ontwerpen

Met het programma FSB 1271 heeft architect Jürgen Engel in nauwe samenwerking met het merk FSB een familie deur- en raambeslagen ontwikkeld die een consistente vormgeving mogelijk maakt voor tal van toepassingsgebieden met daarbij duidelijke referenties aan bestaande ontwerpen. De collectie beantwoordt consequent aan de eisen van de moderne projectbouw en overtuigt door een nagenoeg identieke geo-metrie van verschillende modellen: een hedendaags ontwerp dat in het portfolio van de Brakelse premium-beslagproducent door zijn duidelijke vormtaal overtuigt als „herdachte klassieker“.

Uitgaande van de architecturale idee om in gelijke mate te beantwoorden aan grote urbane maatstaven en binnenruimtelijke details, volgt Jürgen Engel met het ontwerp voor FSB 1271 een globale vormvereiste. In de ontwikkelingsfase keek de gerenommeerde architect, met kantoren in Duitsland en China, kritisch naar bestaande ontwerpen van FSB om de ideale vorm te ontwikkelen. Handvat, montage en vormelijke uniformiteit werden bij tal van modellen acribisch gecontroleerd. Het resultaat: een hedendaagse familie deur-, profieldeur- en raamkrukken die zich sinds de marktintroductie in 2020 reeds als klassieker in het portfolio van FSB ge-vestigd heeft en door fijne details overtuigt.

Met het contrast van een lichtgolvend-vlakke voorkant en een haptisch zacht-geronde binnencontour verenigt het programma geometrische pre-cisie en maximaal comfort voor de hand. Het grijpvolume blijft doorgaans aangenaam: ook zware deuren van groot formaat kunnen veilig geopend worden en de noodzakelijke staalkern is bij brandbestendige aluminium-krukken voldoende ommanteld. De hoge mate aan consistentie die gerea-liseerd werd tot en met de profieldeurkruk springt hierbij bijzonder in het oog. Deze uit zich zonder voor dit model typische verkropping of waarneembaar verstek en beantwoordt bovendien aan alle vereisten van de geldende beslagnorm.

Jürgen Engel

Gemaakt van solide roestvrij staal of geëloxeerd aluminium met verschil-lende oppervlakken spreekt het productrepertoire niet alleen klanten van FSB aan. In 2020 werd het architectenbureau KSP Jürgen Engel Architek-ten voor het ontwerp bekroond met de „ICONIC AWARD: Innovative Archi-tecture – Best of Best“ die de globale toparchitectuur en het uitstekende interieurontwerp plechtig eert.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details