Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gepatenteerde technologie zorgt voor vlotte installatie

Gepatenteerde technologie zorgt voor vlotte installatie

Nieuwe standaard voor brandwerend schrijnwerk

Nieuwbouw- en renovatieprojecten moeten voldoen aan steeds strenger wordende brandveiligheidseisen. Daarom stijgt ook de vraag naar brandwerend schrijnwerk. Deceuninck speelt daarop in met de introductie van het Decalu WESTA FP-assortiment.

De enkele en dubbele binnen- en buitendraaiende deuren/ramen, draaikiepramen, vaste beglazing en vaste wanden voldoen aan de strengste normen inzake brandveiligheid en scoren hoog op het vlak van thermische isolatie. Ze zijn ontwikkeld volgens de So Easy-technologie, waardoor ze sneller geïnstalleerd kunnen worden. Dit WESTA FP-gamma wordt geleverd als afgewerkt product en kan probleemloos met alle andere kozijnen en deuren uit de Decalu-familie gecombineerd worden.

Brandveiligheid

Bij de ontwikkeling van raam- en deurprofielen wordt veel belang gehecht aan de energie-efficiëntie, akoestiek en esthetiek. Bovendien moeten ze voldoen aan strenge eisen op het vlak van brandveiligheid. De vlamdichtheid (E), de thermische isolatie (I) en de warmtestraling (W) gelden als de belangrijkste brandparameters binnen de Europese EN-normering. De brandwerendheid van deuren en ramen wordt vastgesteld aan de hand van de duur (in minuten) tijdens welke de elementen tegelijkertijd aan één of meer criteria voldoet: E, EW, EI. Terwijl E aangeeft hoelang een element verhindert dat er vlammen of hete gassen doordringen, staat EW voor het vermogen om vuur en hete gassen tegen te houden én de warmtegeleiding door het element te beperken. EI, tot slot, geeft weer hoelang het element de doorgang van warmte tot aan de niet-blootgestelde zijde verhindert. Die temperatuur mag niet meer dan 140° C boven de gemiddelde begintemperatuur bedragen.

Vuurvaste ramen en deuren

Bij Deceuninck volgen ze de regelgevingen en trends uiteraard op de voet. Dat vertaalt zich in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen, die voldoen aan de alle gestelde normen en voorschriften. Met het Decalu WESTA FP-gamma biedt de West-Vlaamse firma architecten, aannemers en installateurs een nieuwe oplossing om ramen, deuren en wanden vuurvast te maken, zonder in te boeten op het vlak van esthetiek en duurzaamheid. Zo kan een brandveilige werk- en woonomgeving gecreëerd worden in heel wat toepassingen: productiehallen, magazijnen, kantoren, schoolgebouwen en residentiële panden. 

“De enkele en dubbele deuren voldoen aan de strengste normen die van toepassing zijn in zowel België als Nederland. Ze zijn leverbaar in de klassen EI1W15/EI2W15, EI1W30/EI2W30, EI1W45/EI2W45 en EI2W60″, stelt Mark Vreugdenhil, technical sales manager aluminium Nederland. 

“Het unieke concept van deze aluminiumprofielen, ontwikkeld volgens de gepatenteerde So Easy-technologie, zorgt ervoor dat ramen, deuren en wanden op een vlotte manier geïnstalleerd kunnen worden. In vergelijking met andere systemen kunnen onze profielen 20 tot 40 % sneller geïnstalleerd worden. Dubbele gipskamers resulteren in uitstekende thermische eigenschappen. Bovendien zijn de beglazingsclips aan de binnenkant gemonteerd en de asymmetrische structuur maakt de profielen compatibel met andere systemen uit het Decalu-assortiment.”

Synergie met Decalu en Elegant

Net zoals de andere producten van Deceuninck werden ook deze Decalu WESTA FP-oplossingen technisch tot in de kleinste details doordacht en uitgewerkt. Zo zijn ze perfect complementair met andere bouwelementen. In ruimtes waar de eisen op het vlak van brandveiligheid minder streng zijn, sluit het brandwerend schrijnwerk naadloos aan bij het gewone aluminium schrijnwerk uit de Decalu-familie. Ook met kunststof profielen van de Elegant-reeks is een sterke synergie mogelijk.

“We kunnen voor zowel de productie als de installatie de nodige erkenningen en certificaten voorleggen en alle producten beschikken over de nodige kwaliteitsgaranties: van DIAP, EXAP tot CPR. Bij onze standaard systemen leveren we profielen, die door de klant dan verder verwerkt worden, maar dit brandwerend schrijnwerk kunnen aannemers en installateurs als afgewerkt product bestellen en laten leveren.”

“Zo vermijden ze ongezonde en onveilige werksituaties, zoals bijvoorbeeld stofontwikkeling bij zaagwerken in het atelier. Bovendien moeten ze over de nodige certificaten beschikken om dit type schrijnwerk te mogen produceren”, licht technisch manager Eddy Moreels toe. 

“We blijven intussen aandacht besteden aan de verdere ontwikkeling van brandwerend schrijnwerk. Het bewijs zijn onder meer recente testen van de Decalu88 reeks voor standaardramen en Decalu115 serie voor draaikiepramen. Ze voldoen allebei aan de vereisten voor EI30. Op die manier willen we steeds weer kunnen inspelen op elke vraag naar brandwerende oplossingen uit de Nederlandse en Belgische projectmarkt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details