Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Geschikt voor alle glasformaten’

‘Geschikt voor alle glasformaten’

Glaszuigers: ideaal hijsmiddel voor het plaatsen van vlak of gebogen glas

Voor het gemakkelijk en veilig plaatsen van vlak of gebogen glas zijn glaszuigers de beste keuze. Daarvan kan de bezoeker van Polyclose zichzelf overtuigen op de stand (1667) van VIAVAC, Nederlands producent van vacuüm hijsgereedschappen. “Ons assortiment glaszuigers is geschikt voor de montage van glaselementen van 250 tot 1.800 kg”, zegt Sales & Export Manager Hans Alblas.

VIAVAC GBXL: breed inzetbaar voor het plaatsen van glas tot 1.000 kg.

De glaszuigers van VIAVAC zorgen ervoor dat glas op een efficiënte en veilige manier kan worden gemonteerd. “Onze machines onderscheiden zich met name doordat ze veelzijdig zijn op te bouwen voor alle glasformaten en daardoor voor meerdere toepassingen inzetbaar zijn”, vertelt Hans. “Zo bieden onze glaszuigers meerdere oplossingen voor het plaatsen van de ruit op moeilijk bereikbare plekken, zoals in kleine ruimtes en onder een overstek.”

Trend in architectuur

De glaszuigers van VIAVAC zijn ideaal voor zowel vlak als gebogen glas. “Ons assortiment glaszuigers voor vlak glas is geschikt voor glaselementen van 250 tot 1.800 kg”, verduidelijkt Hans. “Daarnaast zien wij dat in de moderne architectuur ook steeds vaker gebogen glas wordt toegepast; dit geeft een gebouw een chique uitstraling en zorgt voor een unieke lichtinval. Ons assortiment glaszuigers voor gebogen glas is geschikt voor glaselementen van 300 tot 1.000 kg. De uitdaging bij de montage van gebogen glas is het aanzuigen van het gebogen oppervlak. Daarnaast is gebogen glas kwetsbaar en moet men oppassen dat het materiaal niet breekt. Onze glaszuigers zijn speciaal ontwikkeld voor dit soort werk.”

Gebogen glas eenvoudig aanzuigen met de verstelbare armen
van de VIAVAC GB2 Curved.

Verkoop en verhuur

VIAVAC biedt zijn gehele assortiment glaszuigers aan in de verkoop én de verhuur. Hans: “Onze voornaamste klanten zijn glasmontagebedrijven, bedrijven met hijskranen die montagewerk ondersteunen, verhuurbedrijven van bouwgereedschap en gevelbouwers. Ook veel bedrijven in België, waar veel mooie bouwprojecten met glas worden uitgevoerd, werken naar volle tevredenheid met onze glaszuigers.”

Beursprimeur

Op Polyclose kan de bezoeker op de stand van VIAVAC ook kennismaken met een heuse primeur: de GBXL, een glaszuiger die een gewicht tot 1.000 kg aankan. Het unieke van deze machine is dat deze op tien verschillende manieren is op te bouwen en daardoor breed inzetbaar is voor het plaatsen van zowel kleine als grote glazen gevelelementen. “De GBXL is uitgevoerd met een elektrisch, op afstand bedienbare kantelarm; deze biedt grote voordelen voor glasmontage op moeilijke bereikbare plekken”, aldus de Sales & Export Manager.  

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie vindt u op: www.viavac.nl.

VIAVAC vacuum lifting standnr. 1667

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details