Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gesloten kringloop: verspilling vermijden en daardoor duurzame scharnieren
De Dr. Hahn stand op Polyclose 2022 is 100% recycleerbaar.

Gesloten kringloop: verspilling vermijden en daardoor duurzame scharnieren

Zo veel mogelijk hergebruik is het credo

Scharnierspecialist Dr. Hahn uit Duitsland houdt zich al jaren bezig met duurzaamheid, milieubescherming en de ecologische voetafdruk. “Maar daarbij verliezen we de kwaliteit van onze producten nooit uit het oog”, zegt Klaus Weiss, Hoofd Marketing & PR bij de fabrikant, die werd opgericht in 1961. Daarbij heeft het bedrijf onlangs de bronzen status in het Eco Vadis-beoordelingssysteem behaald, dat de kwaliteit van duurzaamheidsmanagementsystemen voor bedrijven meet.

Deze status bevestigt dat Dr. Hahn goed werkt aan een gesloten kringloop in de productie, zoveel mogelijk verspilling vermijdt en zo spaarzaam mogelijk met grondstoffen omgaat. 

“Ons belangrijkste materiaal aluminium is 100 procent recyclebaar, wat wordt gegarandeerd door ons lidmaatschap van de A/U/F”, zegt Weiss. “We gebruiken ook gerecycled of in ieder geval recycleerbaar materiaal op andere plaatsen waar het technisch mogelijk en economisch haalbaar is.” Zo kan een klant er op rekenen dat een Hahn-scharnier, nadat het tientallen jaren betrouwbaar heeft gewerkt, wordt gerecycleerd en weer in de materiaalkringloop wordt opgenomen. 

Op de vakbeurzen zet Dr. Hahn zich in voor het thema duurzaamheid. Op de afgelopen Polyclose presenteerde de scharnierspecialist al een 100% herbruikbare beursstand.    

Dr. Hahn heeft de bronzen status verkregen in eerste instantie. Verdere voor­bereidingen en aanpassingen zijn lopende om de zilveren status te verkrijgen in de nabije toekomst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details