Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Geveljaloezieën: harmonie van licht en schaduw

Geveljaloezieën: harmonie van licht en schaduw

Het is een oplossing die het interieur effectief beschermt tegen extreme hitte, terwijl het optische comfort voldoende wordt gewaarborgd. De doordachte constructie van het systeem maakt het mogelijk om jaloezieën van grote afmetingen te maken, waardoor ze met succes kunnen worden toegepast in objecten met grote glasoppervlakken. Dit zorgt ervoor dat dit type product bij uitstek geschikt is voor zowel openbare gebouwen als de residentiële woningbouw. 

Geveljaloezieën kenmerken zich in de eerste plaats door vrije aanpassing van de hellingshoek van de lamellen waardoor de gebruiker zelf het juiste schaduwniveau kan kiezen en de jaloezieën individueel kan bedienen. Daarnaast geven de esthetisch geprofileerde lamellen in combinatie met de aluminium geleiders en kasten de gevel een moderne en originele uitstraling. 

Op maat gemaakte oplossing 

Het door ALUPROF ontworpen systeem is verkrijgbaar in drie varianten, afhankelijk van het type installatie. De versie SkyFlow SZF/P is bestemd voor installatie in nieuwe gebouwen of in bestaande gebouwen na het aanbrengen van de nodige veranderingen in de bovendorpel. Dit model zorgt voor een esthetische uitstraling van de gevel doordat u de constructieve elementen achter de gevel weg kan werken. De zonweringskast bestaat uit geëxtrudeerd aluminium en heeft een speciale drager die bepleistering met eender welk afwerkingsmate­riaal mogelijk maakt. Het tweede voorstel is het zelfdragende jaloeziesysteem SZF/S, ontworpen voor gevelmontage in gebouwen met grote glasoppervlakken. 

“Bij deze oplossing vormen de geleiders de dragende elementen van het systeem. Er is dus geen extra bevestiging van de kast op de ondergrond nodig. Net als bij de inbouw­jaloezieën is het systeem gemaakt van geëxtrudeerd aluminium. Vermeldenswaardig is dat het
systeem leverbaar is in twee vormen: ovaal en vierkant. Het product voorziet ook in modulaire montage. Dit is erg belangrijk bij een gevel met stijlen en dwarsbalken die bestaat uit verschillende segmenten”, verklaart Sabina Gustof, marketing projectmanager bij ALUPROF SA. 

De laatste variant is de adaptieve versie SkyFlow SZF/A, bestemd voor montage op de gevel of in de raamopening van bestaande gebouwen. Het systeem is verkrijgbaar in een versie met koordgeleiders, waarvoor telescopische handgrepen met een instelmogelijkheid beschikbaar zijn. 

Volledige integratie 

Met het oog op projecten die streven naar een harmonie tussen technische en esthetische aspecten is het systeem MB-SR50N ZF ontwikkeld. Het is een innovatieve combinatie van het systeem van geveljaloezieën SkyFlow met de stijlen en dwarsbalken van ALUPROF – MB-SR50N. “Voor de stijlen hebben we speciale klemlijsten ontworpen die het aanbrengen van de gevelvulling mogelijk maken, en maskeerstrips die ook fungeren als geleider voor de jaloezieën. Hierdoor kan de beslissing om dit type zonwering toe te passen in een later stadium van de investering worden genomen als de gevel reeds is aangebracht.”

“We willen er verder ook op wijzen dat onze geveljaloezieën als enige op de markt zijn uitgerust met speciale dichtingen die het geluid dempen dat kan ontstaan als de lamellen tegen de geleiders stoten. Verder zijn de textiel­elementen gemaakt van polyester en thermisch geconserveerd, waardoor ze zeer goed bestand zijn tegen weersomstandigheden, uitrekken, wrijven en de gevolgen van uv-straling en schimmelvorming. Ons aanbod omvat ook twee lamelvormen: geprofileerd als de letter C (het tweezijdig naar binnen vouwen zorgt voor stijfheid en windweerstand) en de letter Z die zorgt voor betere afdichting en daarmee betere verduistering van de ruimte – voegt de expert van ALUPROF toe.”

Het brede kleurenpalet van de lamellen van de SkyFlow-jaloezieën zal zeker voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende klanten. De coatings van de geëxtrudeerde elementen zijn uitgevoerd met de poedercoatingtechniek waardoor de hoge kwaliteit en de duurzaamheid van het product gegarandeerd zijn. Bovendien is het mogelijk om ze in een willekeurige kleur van het RAL-palet te laten lakken zodat u het geheel kunt afstemmen op de kozijnen of de gevel.  

Effectief beheer van de zon

Moderne ontwerpen moeten tegenwoordig aan drie criteria voldoen, zo vervolgt Sabine Gustof. “Functionaliteit, duurzaamheid en een interessant design. Verder verwachten investeerders ook het grootst mogelijke comfort dat geboden kan worden door juist gekozen automatisering. Een volautomatisch besturingssysteem, inclusief o.a. zonnesensoren, houdt de stand van de zon doorlopend in de gaten en regelt de jaloezieën vloeiend.”

“Zo controleert de eindgebruiker het het niveau van de zonne-energie die het gebouw binnendringt, beschermt hij de ruimten tegen oververhitting en elimineert men de weerkaatsingen die op bijv. televisie- of computerschermen kunnen verschijnen. 

Toepassing van andere elementen van weerautomatisering, zoals regen- of windsensoren, kan op zijn beurt zorgen voor extra bescherming van de zonwering bij slechte weersomstandigheden. Sabine tot slot: “Als men de juiste oplossing kiest, dan kan men de jaloezieën vanaf een willekeurige plaats en op ieder moment bedienen met de computer, tablet of smartphone. Daarnaast is het systeem ook nog uit te breiden met andere elementen, bijvoorbeeld bewegingssensoren, lampen, camera’s en alarmsystemen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details