Schüco LivIng Variant
01:21
26-09-2018

GevelNed komt wéér met een innovatie: Schüco LivIng Variant

Op de Europese vakbeurs Polyclose lanceerde Schüco begin dit jaar het nieuwe profielsysteem Schüco LivIng Variant; speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt en GevelNed is de eerste verwerker van dit sterk isolerende profiel in Nederland.

Het toekomstgerichte raam-, deur- en schuifsysteem LivIng is een twinsysteem met een unieke afdichtingstechnologie. Theo van Gorkom is directeur GevelNed en licht toe: “Willen we in de nabije toekomst energieneutraal kunnen bouwen danmoeten we naar een nieuwe standaard op het gebied van comfort, veiligheid, energie-efficiëntie, design en functionaliteit. Daarom hebben we in samenwerking met Schüco een 7-kamersysteem ontwikkeld met aanslagdichting.”

Voor iedere woning een passend kozijn
Hiermee biedt GevelNed voor iedere type woning een passend kozijn. Het 112 millimeter diepe Schüco kozijnprofiel met het Hollands Accent (CT70 Accent, ook wel ‘neusje’ genoemd) blijft. Als aanvulling zijn er twee profielen die 120 millimeter diep zijn: het Hollands Blok (Schüco LivIng Variant, 6 graden) en het Hollands Facet (Schüco LivIng Variant, 15 graden). Het is maar net welke uitstraling het beste bij een woning past. Schüco LivIng Variant zorgt voor een aanzienlijke verbetering van isolatie waardes en een verduurzaming van de eigen woning, zeker in combinatie met glaskeuze. Hoe dieper het profiel hoe dikker glas erin past en dus uitermate geschikt voor triple beglazing. Een groot voordeel met het oog op duurzaamheid in bouw en renovatie.

Efficiënt en flexibel productieproces
“We maken alle kozijnen exact op maat voor de particuliere woningbezitter, maar ook voor VVEs en Woningbouwverenigingen,” vertelt Theo. GevelNed heeft een efficiënt en flexibel productieproces dat alle drie de profiel varianten  door elkaar heen verwerkt. “De productieplanning is computergestuurd en de machines stellen zichzelf in op het kozijn dat gemaakt moet worden, weet Theo. De eerste bestellingen met dit nieuwe profiel zijn inmiddels al door het productieproces en hebben hun weg naar de markt al gevonden.”

Onderhoudsarme kozijnen in 150 kleuren
Het is de kunst mee te bewegen met de wens van de klant. GevelNed speelde de klant eind vorig jaar al in de kaart met de zijdeglans vlammende houtnerfstructuur, LIGNA. Daarmee kwam het aanbod in kleuren en mat-, metallic- en houtstructuren op 150. GevelNed maakt kozijnen zowel in verstek als in de rechte hoek verbinding (Hollandse Hoek®) en op basis van profielkeuze.

Kozijnen van GevelNed
GevelNed richt zich met de verkoop van kozijnen op ondernemers actief in de kozijnen branche. Onder andere via marketinglabel Select Windows vinden GevelNed kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien hun weg naar de particuliere woningeigenaar.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Profiel partners

Voortrekkersrol in de kunststof- en kozijnenindustrie is beloond met duurzaamheidskeurmerkHet klimaat verandert met de dag: de kozijnenbranche verandert mee