Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gevelrenovatie en -transformatie met folie is echte ‘eye candy’
Project in Hoofddorp.

Gevelrenovatie en -transformatie met folie is echte ‘eye candy’

Wie nieuwe schoenen heeft gekocht en deze naast de oude zet, kent het gevoel dat dat oproept. Je dacht toen de nieuwe schoenen nog niet in beeld waren, dat de oude eigenlijk nog best meekonden. Tot je het verschil ziet en je jezelf stiekem schaamt over hoe je er bijgelopen hebt. Precies dat gevoel krijgen opdrachtgevers die Holland Geveltechniek de opdracht geven om met folie de kozijn- en beplatingsdelen te laten wrappen. “Je ziet die mensen gewoon opnieuw verliefd worden op hun eigen pand, als ze het eindresultaat zien”, zegt Henk de Bruin, directeur bij Holland Geveltechniek. “Het is daarom het mooiste werk dat er is. Puur zichtwerk met een enorm positieve impact. Als we bezig zijn, hebben we dan ook altijd veel publiek dat staat te kijken, want er gebeurt iets moois.”


Project in Mijdrecht.

Duurzaamheid ten top

Dat een renovatie of transformatie met folie een optisch feestje is, moge duidelijk zijn. De voordelen die je niet ziet zijn echter nog groter. De Bruin: “Naar de buitenwereld leveren we een stukje ‘eye candy’ af, dat klopt. Maar je moet je ook realiseren dat werken met renovatiefolie enorm duurzaam is. In de eerste plaats omdat je ramen, deuren en beplating een tweede leven geeft. Ten tweede omdat de folie het aluminium beter beschermt dan de oorspronkelijke coating die erop zit. In de derde plaats omdat er geen demontage, transport, spuitwerk, transport en montage nodig is – tel maar eens uit wat dat scheelt aan CO2-uitstoot- en als
laatste, maar niet onbelangrijk, we hebben nauwelijks afval. Er blijft geen restmateriaal achter.”

Mooie projecten, dankbare klanten

De Bruin neemt ons in vogelvlucht mee langs een aantal recente projecten. “We hebben een bedrijfspand in Hoofddorp onder handen genomen. Het bijzondere aan deze klus is dat we náást folie ook gebruik hebben gemaakt van traditioneel schilderwerk. Dat ging niet anders, omdat de geveldelen tussen de ramen uit grove grindtegels bestonden. Het pand dat we aantroffen stond leeg en gaf een troosteloze aanblik, in ouderwets grijs en blauw. We hebben alle aluminium delen in RAL 7016 gewrapt en de grindtegels helder wit laten schilderen. Een enorme upgrade en wat schetst onze verbazing? In het nieuwe jasje werd het pand vrijwel direct daarna verhuurd!”

Ook Arnhem ziet er sinds kort lokaal fraaier uit. “Een mooi bedrijfspand, maar met een achterhaalde uitstraling in versleten blauw. Ook hier hebben we de aluminium kozijnen, geveldelen en de entreedeur volledig in RAL 7016 beplakt. En ja, iedereen was het ermee eens dat we de boel weer mooier achterlieten dan dat we het aantroffen.”


Project in Rotterdam.

Vervolgens neemt De Bruin ons mee naar Mijdrecht, waar 8 bedrijfsunits zich weer jong voelen. “Een mooie transformatie was dit, van groen naar RAL 7016 op de kozijnen en de beplating van de trappenhuizen. De zilveren geveldelen hebben we grondig gereinigd en daarna voorzien van een mat metallic zilverfolie. Een stralend eindresultaat!”

Het beste bewaart De Bruin voor het laatste: Een onder architectuur gebouwde Rotterdamse woning, die pal op zijn geboortegrond staat. “Als Rotterdammer ben je trots op je stad. Als je dan nog een opdracht krijgt om een woonhuis onder handen te nemen op de plek waartegenover je geboren bent, dan doet dat wel iets met je. De woning oogt als een dijkwoning, maar kan net zo goed een brugwachtershuisje zijn qua model. De aluminium delen waren zwart en stonden in schril contrast met de muren. Vroeger misschien erg mooi en bij de tijd, maar nu toch echt toe aan verandering. We hebben het huis achtergelaten met een mooie metallic aluminium kleurige wrap, die samen met de witte muren zorgt voor een sfeervol geheel.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details