Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gevelschroeven scoren bij renovatieproject

Gevelschroeven scoren bij renovatieproject

De Berlijnse wijk Zehlendorf wordt gekenmerkt door historisch belangrijke monumenten en prachtige oude villa’s. Toch vind je er ook heel wat woningen die dateren uit de jaren ’60 en die zijn dringend aan renovatie toe. Architecte Florentine Raspé gaf de gevel van een meergezinswoning aan de Potsdamer Chaussée een complete make-over.

Ze combineerde daarvoor gips en Kebony-hout, wat niet alleen zorgt voor een goede thermische isolatie, maar ook voor een esthetische meerwaarde. Voor de montage van de houten latten gebruikte timmerbedrijf Struve UNIX-top gevelschroeven van HECO.

De gevel van een rijtjeshuis uit de jaren ’60 was dringend aan renovatie toe.
Een gevelbekleding met gips en Kebony-hout zorgt voor een moderne uitstraling.

 

Alhoewel de traditionele baksteen nog altijd helemaal in is, wordt vandaag vaak gekozen voor een alternatieve gevelbekleding, zoals crepi, glas, aluminium, staal, gips, hout. Zo valt de gevel van een gerenoveerde meergezinswoning in de Berlijnse wijk Zehlendorf op door de geslaagde combinatie van gips en hout. “De nieuwe gevelbekleding zorgt niet alleen voor een goede thermische isolatie, maar ook voor een moderne uitstraling, die perfect aansluit bij de omgeving”, stelt architecte Florentine Raspé. “Ik koos bewust voor hoogwaardig Kebony-hout, een gemodificeerd inheems zachthout, dat na impregnatie met een bio-alcohol-gebaseerde vloeistof en een warmtebehandeling net zo duurzaam en weerbestendig is als tropisch hout én ook niet meer nabehandeld moet worden.”

De houten gevel sluit perfect aan bij de omgeving. De combinatie van gips en hout maakt de woning modern en uitnodigend.

 

UNIX-top gevelschroef van HECO

Voor de bevestiging van de Kebony-latten gebruikte timmerbedrijf Struve uit Steinbergkirche zowat zestien duizend HECO-UNIX-top gevelschroeven met een diameter van 4,5 mm en een kleine, onopvallende verzonken lenskop. De gepatenteerde voldraad – met zijn variabele spoed – trekt de houten onderdelen stevig tegen de onderconstructie aan. Dat resulteert in een veilige en duurzame verbinding en vermijdt ratelende geluiden door losse latten.

“Testen toonden aan dat deze HECO-schroeven uit roestvrij staal ideaal waren om de Kebony-latten te monteren”, zegt CEO Nis Peter Struve, die ronduit voor de HECO-producten kiest. “Aangezien we altijd schroeven met dezelfde kop gebruiken, hoeven we ook de bits niet steeds te vervangen. Bovendien voorkomen de freesribben dat het hout scheurt tijdens het schroeven, waardoor het niet nodig is om voor te boren. Zo besparen we veel tijd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details