Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gevelspecialisten op afroep inhuren? Geen probleem!
“Indirect en direct doen we inmiddels zaken met zo’n 80 tot 90% van de bedrijven die operationeel zijn in de geveltechniek.”

Gevelspecialisten op afroep inhuren? Geen probleem!

Aan het woord is Roel Jansen, commercieel directeur bij Ergon Jobs. “Met name in de aluminium- en vliesgevelbranche heeft men te maken met enorme piekmomenten. Daar zijn we met Ergon Jobs op ingesprongen. Met gevelpersoneel.nl faciliteren we bedrijven die op zoek zijn naar vakbekwame werklieden voor de kunststof en aluminium kozijnenindustrie.

Denk aan werkkrachten voor fabricage en montage van kunststof en aluminium kozijnen, vliesgevels en glaspartijen. Op beperkte schaal zenden we ook specialisten in zonwering, rolluiken en screens uit, omdat dat direct gerelateerd is aan de gevel.” Gevelpersoneel.nl is dus een zusterorganisatie van Ergon Jobs. “Beide ondernemingen vallen onder Ergon Nederland. We zijn een kleine organisatie met jarenlange expertise op het gebied van flexibele arbeidskrachten voor de bouw. Een uitzendorganisatie met een duidelijke specialisatie dus.”


Roel Jansen, commercieel directeur bij Ergon Jobs. (Beeld: Kas van Vliet)

De taal van de opdrachtgever spreken

“Om ons werk goed te kunnen doen, moeten we de taal van onze opdrachtgevers spreken”, vervolgt Jansen. “Bij een project waarop ingehuurd wordt, inventariseren we eerst welke montagemethodiek er toegepast moet worden. Deze matchen we met de competenties van vaklieden in onze database, waarna we een zorgvuldige selectie personeel aanbieden.” Jansen constateert dat het ambacht langzamerhand uit Nederland verdwijnt met het ouder worden van de vaklieden. “Demografisch gezien zijn de meeste ambachtsmensen 55+ en zien wij deze groep langzaamaan met pensioen gaan. Daardoor dooft het vakmanschap in Nederland als een nachtkaars uit. De interesse van de jeugd blijft achter en ondanks dat we spreken over een heel mooi vak, kost het grote moeite om de jonge generatie vast te houden. Om die reden werken wij met ambachtslieden uit 16 verschillende landen. Over de grens bestaat het vakmanschap namelijk nog wel.”

Problemen oplossen met ervaren mensen

Jansen opereert met gevelpersoneel.nl in een echte nichemarkt. “Onze business wordt met name ingezet als er druk ontstaat. Dat betekent dat we snel moeten leveren, men wil kant-en-klare vakmensen. Daarom hebben we ervaren mensen uit het buitenland. Indirect en direct doen we inmiddels zaken met zo’n 80 tot 90% van de bedrijven dat operationeel is in de geveltechniek.”

Binnen het bestand aan buitenlandse vaklieden bevinden zich werknemers die al langer dan 15 jaar voor Ergon werken. “De laatste tijd zien we een toename in het aantal buitenlandse werknemers dat zich blijvend wil vestigen in Nederland. Ze stichten een gezinnetje en willen hun toekomst in Nederland zeker stellen. Het zijn echt nieuwe Nederlanders: door het werk integreren deze mensen op vloeiende wijze. Om de integratie te bespoedigen geven wij taalcursussen aan hen. Soms krijgen onze mensen een vaste aanstelling bij klanten van ons. Dat is misschien niet goed voor onze eigen business, maar wèl het allermooiste compliment dat we voor ons werk kunnen krijgen”, zegt Jansen tot besluit. “We zijn geen bedrijf met een focus op keiharde cijfers. De maatschappelijke factor is voor ons nét zo belangrijk.”     ′

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details