Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gevelventilatie in de overtreffende trap
AEROMAT VT garandeert op elk moment een goede binnenluchtkwaliteit.

Gevelventilatie in de overtreffende trap

Eenvoudiger plannen, makkelijker monteren en meer ruimtelijk comfort: de nieuwe AEROMAT VT van SIEGENIA combineert gecontroleerde ventilatie met extra voordelen voor architecten, planners, kozijnfabrikanten, installateurs en eindgebruikers. De systeemoplossing is vanaf de basis opnieuw ontwikkeld en beslaat het complete aanbod aan decentrale ventilatiesystemen, van passieve ventilatie via aan- en afvoerluchtvarianten tot twee uitvoeringen met warmteterugwinning.

Het doordachte ontwerp van de ventilator biedt grote voordelen bij de montage, omdat deze profielonafhankelijk naast het raamelement ingebouwd kan worden.

Dit maakt AEROMAT VT net zo uniek als het feit dat de afzonderlijke types flexibel gecombineerd kunnen worden. Dit nieuwe ventilatiesysteem biedt verschillende mogelijkheden voor onopvallende integratie in de gevel. Andere bijzondere kenmerken zijn de uitstekende geluidswering, de hoge luchtkwaliteit en het uniforme design.

Gevelventilatie 360° verder ontwikkeld 

Tijdens de doorontwikkeling van de bewezen ventilator heeft het bedrijf consequent meer aandacht besteed aan gevelventilatie. Dat begint al bij het universele behuizingsplatform, dat het makkelijker dan ooit maakt om de unit in de gebouwschil te integreren. “Het systeem is variabel in lengte en diepte”, vertelt Jeroen Wolters, Area Sales Manager AERO bij SIEGENIA Benelux. “Dit maakt verschillende uitvoeringen van de ventilator met een identiek uiterlijk mogelijk. De harmonieuze vormgeving van de gevel wordt ondersteund door de onopvallende integratie van de ventilator in de sponning, borstwering of latei. Storende raamroosters zijn niet meer aan de orde, wat de geveluitstraling ten goede komt.” 

De inbouw kan naar wens zichtbaar of verdekt liggend plaatsvinden. “Ook dit draagt bij aan de esthetiek en zorgt voor maximale flexibiliteit.”

Architecten, planners, kozijnfabrikanten en installateurs profiteren daarnaast van een uitgebreid assortiment toebehoren, met varianten voor montage via sponning-, latei- of borstweringskanaal. “Het systeem is bovendien vervaardigd uit montagevriendelijk EPP-materiaal. Dit levert merkbare bouwfysische voordelen op en schept optimale voorwaarden voor een eenvoudige, op de behoefte afgestemde mogelijkheid tot verkorten en een eenvoudige compensatie van bouwtoleranties.”

De nieuwe AEROMAT VT biedt verschillende mogelijkheden voor onzichtbare integratie in de gevel.

Krachtige warmteterugwinning, maximale energie-efficiëntie

Met haar veelzijdige opties voldoet AEROMAT VT aan de hoogste eisen van ruimtelijk comfort. Hierbij zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid van een uitvoering met warmteterugwinning en een uitbreiding van de reeks met een nieuwe variant overtuigend, aldus Wolters.
“Als alternatief voor de AEROMAT VT WRG – met al een uitstekende warmteterugwinning van max. 93% en een evenwichtige verhouding tussen grootte, eigengeluid en energie-efficiëntie – staat hen nu een versie met energie-efficiëntieklasse A bij een warmteterugwinning van max. 95% ter beschikking: AEROMAT VT WRG plus. Deze nieuwe variant vormt een uitermate krachtige oplossing voor energie-efficiëntie en duurzaamheid. Architecten, kozijnfabrikanten en planners profiteren bovendien van de veelzijdigheid van de AEROMAT VT D, de versie voor passieve ventilatie. Deze is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en voldoet aan de meest uiteenlopende eisen wat betreft de verhouding van geluidswering en luchtprestaties.”

Moderne, comfortabele bediening

De moderne, comfortabele bediening biedt eindgebruikers een verhoogde mate van ruimtelijk comfort. Daarvoor kunnen zij kiezen tussen een moderne bediening via touch, smart bediening via de SIEGENIA app of een automatische, op de behoefte afgestemde ventilatieautomaat. De optionele functies van de gevelventilator zorgen op ieder moment voor een goede binnenluchtkwaliteit – van temperatuur-, vocht-, CO2– en VOC-regeling tot extra functies zoals een voorverwarmingsregister en verschillende filterklassen. 

Ook de configuratie wordt eenvoudig

Het rijtje voordelen van de nieuwe AEROMAT VT wordt afgesloten door de merkbare voordelen voor kozijnfabrikanten. Alle inbouw- en uitrustingsmogelijkheden kunnen eenvoudig en comfortabel via de webshop van SIEGENIA geconfigureerd worden. Partners van SIEGENIA krijgen bovendien advies en ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van afzonderlijke montagevoorstellen bij projectspecifieke planning. 

“Het doordachte ontwerp van de ventilator biedt grote voordelen bij de montage, omdat deze profielonafhankelijk naast het raamelement ingebouwd kan worden”, aldus Wolters. “De voorgeconfigureerde in- en uitgangen maken externe aansturing van de ventilator en eenvoudige integratie in een gebouwbeheer­systeem mogelijk.”

Interesse in een showroommodel?

Aan kozijnfabrikanten met een eigen showroom biedt SIEGENIA graag een showroommodel van de AEROMAT VT aan, zodat uitstraling én mogelijkheden nog beter zichtbaar worden voor klanten. “Van architecten tot projectontwikkelaars en particuliere klanten, zodat hun vertrouwen groeit en zij de producten weloverwogen kunnen toepassen in hun projecten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details