Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gezellig beschut in elk weer op vernieuwd terras luxehotel

Gezellig beschut in elk weer op vernieuwd terras luxehotel

Renson Aero lamellendak en Fixscreen zonwering perfect geïntegreerd in staalstructuur

Wie in La Réserve Resort in Knokke verblijft, geniet volop. In de luxueuze kamers, de ruime lounge en in restaurant La Rigue van de Belgische sterrenchef Peter Goossens. Daar is het bovendien het hele jaar door aangenaam vertoeven op het terras, ongeacht de weersomstandigheden. Een staalstructuur met ingebouwd lamellendak, screens en verwarmingselementen vormt er een gezellige cocon, met zicht op het Zegemeer.

Ambitieus en ingrijpend. Zo zou je de renovatie van La Réserve Resort kunnen noemen. Het gelijkvloers werd volledig gestript en opnieuw aangekleed, in amper zes maanden tijd. De verbouwing bleef niet beperkt tot het indrukwekkende gebouw, ook het terras werd onder handen genomen. “Vroeger stonden er parasols, maar we wilden die losse elementen vermijden in het nieuwe ontwerp”, legt projectleider Kurt Beauprez van Groep Versluys uit. “We kozen voor vaste parasols op vier plaatsen en zochten tegelijk naar een manier om een afgeschermd gebied op het terras zo in te richten, dat je er het hele jaar door aangenaam en rustig zit, ook bij minder mooi weer. Tegelijk versterkt dit architecturaal volume het concept.”

Beschut maar niet afgesloten

Om het ontwerp van architect Glenn Sestig te realiseren, klopte Kurt aan bij Renson-Ambassador Decoranda. Samen kwamen ze uiteindelijk tot een staalconstructie met een ingebouwd Aero lamellendak. Bij regen gaan de kantelbare lamellen dicht en zit iedereen er beschut. Bovendien valt de hoeveelheid zon of schaduw dankzij diezelfde lamellen perfect te regelen op het terras. Ook de screens temperen er de zon of wind. De verwarmingselementen garanderen tegelijk een aangename temperatuur. Het doel? Gasten enthousiasmeren om het hele jaar door buiten te verpozen.

Door de metalen constructie te combineren met screens, ontstaat een gulden middenweg tussen beschutting en openheid. De buitenhaard voegt extra sfeer en beleving toe aan de gezellige cocon in open lucht. “Zowel het ingebouwde lamellendak, de screens als de verwarming regelen we met één afstandsbediening. Het laat toe om op elk moment optimaal in te spelen op de weersomstandigheden en op de wensen van de aanwezigen”, aldus Kurt.

Op maat van de sterrenkeuken

Dat de buitenconstructie inherent deel uitmaakt van het architecturale ontwerp hoeft niet te verbazen. Bij La Réserve gaan ze op elk vlak graag een stapje verder. Het terras vormt dan ook het verlengde van restaurant La Rigue, waar Peter Goossens in de potten roert. Daarom was een perfecte integratie van het lamellendak en de zonwering cruciaal. De metalen constructie, van onderaannemer Covrr, werd uitbekleed met Alucobond-panelen, geanodiseerd in een bronzen tint.

“Een kleur op maat”, geeft Gertjan van Decoranda mee. “Net zoals dit volledige project maatwerk is. De staalstructuur moesten we daardoor last minute nog aanpassen. De Aero kon er net niet in. Dat we alles toch vlot konden opleveren, is het resultaat van een goeie samenwerking tussen de verschillende betrokken partners. Een manier van werken die we met Renson al ervaren en waarderen sinds onze beginjaren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details