Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gezonder sporten in een gezond binnenklimaat
Het mooie van werken met de app is dat er een groepssturing gedaan kan worden.

Gezonder sporten in een gezond binnenklimaat

Zeker in de huidige tijd behoeft de noodzaak van frisse lucht in openbare ruimtes geen nader betoog. Juist in sportzalen is de toetreding van frisse lucht onontbeerlijk, omdat er prestaties geleverd worden. Daar wringt bij veel sportaccommodaties dan ook de schoen: wie kent ze niet, die hooggeplaatste uitzetramen, waarvan de bediening zwaar loopt of zelfs na jaren gebruik kapot of afwezig is? Het gevolg is dat de ramen dicht blijven. Er is echter een schitterende oplossing om de drempel zo laag mogelijk te houden, als het gaat om het openzetten van dit soort ramen. Een sportzalencomplex in Eindhoven liet er dan ook geen gras over groeien en riep de hulp van Teleflex in. Jesse Verheem van Teleflex licht het een en ander toe.

Ook radiografische besturing met een handzender is mogelijk.

Gemakkelijk bedienen via de smartphone

“In Eindhoven hebben we zeven sportzalen voorzien van onze C20 elektrische raambediening. Kenmerkend is de aansturing via wifi: de ramen zijn gewoon te bedienen via een app op de telefoon. Daarmee is er dus geen enkele reden meer aan te voeren om de ramen maar dicht te laten. Wie geen app wil installeren, kan kiezen voor de optionele wifi-afstandsbediening”, aldus Verheem.

De app is gratis te downloaden en toegewezen personen kunnen toegang krijgen tot het account van de sportaccommodatie. “Teleflex regelt de koppeling hiervoor”, legt Verheem uit. “Denk dan bijvoorbeeld aan het toekennen van bedieningsprivileges aan sportleraren, conciërges en de leidig van het complex. Via de app kun je heel eenvoudig een raam open ‘swipen’.” Tussenstanden zijn inprogrammeerbaar, bijvoorbeeld open, dicht, halfdicht of een kwart open.

Er werd gekozen voor de C20, die eenvoudig en betaalbaar is, in combinatie met de nieuwe wifi-optie.

Automatisering loont

De reden voor het sportcomplex om te kiezen voor geautomatiseerde ramen, was omdat men nog geen openingssysteem had, concludeert Verheem. “Na het eerste contact zijn we naar Eindhoven gegaan om daar de situatie op te nemen en advies uit te brengen. Uiteindelijk werd er gekozen voor de C20, die eenvoudig en betaalbaar is, in combinatie met de nieuwe wifi-optie die geleverd wordt. Overigens kan deze motor ook gebruikt worden met een traditionele 220V jaloezieschakelaar of met een zender met radiosignaal.”

In het geval van de sportzalen in Eindhoven gaat het om hooggeplaatste uitzetramen.

In het geval van de sportzalen in Eindhoven gaat het om hooggeplaatste uitzetramen. “Het mooie van werken met de app is dat er een groepssturing gedaan kan worden. Zo kun je een hele zaal in een keer voorzien van frisse lucht. Dat neemt nog een drempel weg om de ramen open te zetten. Kijken we naar het concept ‘Frisse Scholen’, dan zien we dat goed ventileren een voorwaarde is. De bereikbaarheid van de bediening van de ramen is dan van cruciaal belang. Nog meer voordelen van dit systeem: ouderwetse jaloezieschakelaars lopen vaak schade op tijdens het sporten, als er bijvoorbeeld een bal tegenaan komt. Handbediening wordt als lastig gezien en zit vaak vast, door onoordeelkundig gebruik. Met de C20 met wifi-besturing of met radiobesturing heb je deze problemen niet. Het werkt snel, efficiënt en veilig.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details