Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Glashelder de mooiste glazen schuifdeuren!

Glashelder de mooiste glazen schuifdeuren!

Een glazen schuifdeur heeft niet alleen een puur praktische waarde, maar vooral ook een hoog esthetisch gehalte. Een glazen schuifdeur dient als afsluiting tussen twee ruimtes, maar blokkeert het beeld niet. Zo blijft het interieur open van karakter en blijven ruimtes met elkaar verbonden.

Wie kiest voor de esthetiek van glazen schuifdeuren hecht dus waarde aan zoveel mogelijk doorzicht en wenst zo weinig mogelijk storende elementen te zien. Woelm GmbH uit Heiligenhaus begrijpt als geen ander wat de consument wenst en heeft er dan ook de perfecte oplossing voor: het HELM GT schuifdeursysteem. We spreken met Reinoud van der Kroon over deze oplossing, die even elegant als sterk is.

Maximale transparantie

“Het schuifdeursysteem HELM GT voor glazen vleugels is dermate rank van design, dat het niet opvalt. Je zou denken dat daarmee het systeem aan kracht inboet, niets is echter minder waar. HELM heeft een oplossing voor diverse vleugelgewichten en toepassingen”, opent Van der Kroon het gesprek. “Zo is er HELM GT-L 50 voor vleugelgewichten in glas tot 50 kg. Wie een trede hoger wil inzetten, neemt daarvoor de HELM GT-L 80, respectievelijk voor vleugelgewichten tot 80 kg. Wie een maximale draagkracht verlangt, kan kiezen voor het HELM GT-S 150 systeem. Tot maar liefst 150 kg aan vleugelgewicht kan deze ‘krachtpatser’ aan, zonder daarbij te verliezen aan esthetische eigenschappen.”

Woelm heeft met deze HELM-schuifdeursystemen een schot in de roos gedaan. Niet alleen eindgebruikers spreken hun lof uit over de glazen schuifdeuren die ermee gemaakt kunnen worden, ook architecten zien er de absolute meerwaarde van in. Hoe zit het met houten vleugels? Van der Kroon: “Met adapters kan er probleemloos gekozen worden voor houten vleugels. Het mooie is dat de HELM GT-S 150 in het plafond weggewerkt kan worden, dus uit het zicht zit.”

Bij een glazen deur horen passende grepen

Onder de merknaam KWS levert Woelm de allermooiste accessoires bij glazen schuifdeuren. Ranke en toch robuuste grepen in rvs, in diverse stijlen. “De GT-serie is zowel in F1, roestvast staal effect en mat zwart verkrijgbaar. Combineer dat met bijpassende grepen op de glazen deur en geniet van de harmonie die dat in het interieur brengt”, zegt Van der Kroon tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details