Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Glazen scheidingswanden ingewikkeld? Welnee. Integendeel!
Bohle heeft met FrameTec Select 2.0 hét antwoord op de vraag of het plaatsen van glazen scheidingswanden wel voor iedereen is weggelegd.

Glazen scheidingswanden ingewikkeld? Welnee. Integendeel!

Een zichzelf respecterend interieurontwerper of -architect neemt op dit moment glazen scheidingswanden op in het ontwerp. Zo creëert hij een moderne sfeer met sterke accenten, zeker wanneer er voor zwart tussenprofiel gekozen wordt.

Daarmee wordt de trend van dit moment gevolgd, om een stuk industriële beleving in een ruimte te creëren. Teruggrijpend naar de jaren ’30, maar met de kwaliteit en het installatiegemak van vandaag. Bohle heeft met FrameTec Select 2.0 hét antwoord op de vraag of het plaatsen van glazen scheidingswanden wel voor iedereen is weggelegd. Frank Bouwman, General Manager bij Bohle Benelux BV: “Het antwoord is ‘ja’, FrameTec Select 2.0 overtuigt niet alleen door een hoogwaardige afwerking, maar ook door een snelle en kostenbesparende installatie.”

Eenvoudige en snelle installatie

De scharnierpunten bij FrameTec Select 2.0 worden simpelweg in het multifunctionele kanaal in het profiel geschoven, waarna de scharnieren met twee schroeven worden gefixeerd. De montage van de profielen wordt vereenvoudigd door stabiele hoekverbinders voor kozijn- en beglazingsprofielen. “Naast eenvoud in montage blinken deze hoekverbinders ook uit in veiligheid”, aldus Bouwman. “Het deurblad kan DIN links en rechts worden gebruikt, omdat er niet gefreesd hoeft te worden voor de deurscharnieren en de slagplaat.”

Het kozijn kan gehard of gelaagd glazen deuren hebben van 8 tot 10,76 mm, met een sponningdiepte van 24 mm. Bouwman: “Wij bevelen de bijpassende tweedelige beglazingsprofielen aan voor het verbinden van kozijn en de vaste beglazing.”

FrameTec Select 2.0 2020 2-delig Black

Veiligheid voor alles

De montage is bijzonder snel en eenvoudig, dankzij de combinatie van het twee- en eendelige beglazingsprofiel. De montage geschiedt echter ook nog eens bijzonder veilig, volgens Bouwman. “Tijdens de montage wordt de beglazing in het bovenste beglazingsprofiel uit één stuk gehouden en zo beschermd tegen gevaarlijk kantelen. Het tweedelige beglazingsprofiel, dat op de vloer en de wand wordt gemonteerd, bestaat uit een basisprofiel en een insteekstrip, die de beglazing vervolgens met een wigafdichting vastzetten.”

Een systeem met veel voordelen

Er zijn nog veel meer voordelen te benoemen van FrameTec Select 2.0. “Denk dan aan de flexibele installatievarianten, de snelle en kostenbesparende montage, de vaste afdekking van het smalle, multifunctionele kanaal door het klemprofiel, de hoogwaardige verwerking van het geheel en de droge beglazing met insteekdichtingen”, schetst Bouwman.

“Bohle levert voorgemonteerde sets, die individueel zijn in te korten. En voor de eindgebruikers is het mooiste voordeel natuurlijk het esthetische uiterlijk. Een rank, filigraan voorkomen met een mooi uniform uiterlijk. Binnen elk interieur zorgt FrameTec Select 2.0 voor die klassieke jaren ’30 look, die de ruimte meteen een industrieel karakter geeft. Een enorm goede sfeermaker!”

 Bohle levert het systeem in complete sets, als beglazingsprofielen, met een keus in valdorpels. ′

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details