Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
GND-deurscanner uitgebreid: Bent u klaar voor de Wet Kwaliteitsborging?

GND-deurscanner uitgebreid: Bent u klaar voor de Wet Kwaliteitsborging?

Check de GND-app!

GND-garantiedeuren, breidt het GND-zekerheidslabel uit met extra informatiebuttons. Het vernieuwde label vormt aldus GND een belangrijke stap richting de borging van kwaliteit en circulariteit. Het label sluit goed aan op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), die per 1 januari 2024 van kracht wordt. Met het scannen van het GND-zekerheidslabel met de QR-code op de deur biedt GND extra productinformatie. Deze informatie vind je onder verschillende nieuwe buttons en geven toegang tot een aantal standaard pdf’s. Ook wordt er direct toegang geboden naar de website van de fabrikant van de betreffende deur. Hier is extra informatie op te vragen over de prestaties die gebruikt kunnen worden bij de dossiervorming.

Al bijna 30.000 scans

In 2016 introduceerde GND het zekerheidslabel. Door de QR-code, bevestigd aan de scharnierzijde van de deur, te scannen kunnen alle prestaties ven de deur eenvoudig worden afgelezen op het scherm van een smartphone. Dit jaar zijn al bijna 30.000 QR-codescans uitgevoerd. Uit marktonderzoek blijkt dat 60 procent van de respondenten het label al eens heeft gebruikt om de prestaties van een deur te controleren. Meer dan 90 procent van hen geeft aan dat het label toegevoegde waarde heeft. GND, dat dit jaar het 40-jarig bestaan viert, voorziet met het zekerheidslabel in een groeiende behoefte aan transparantie en controleerbaarheid van producten tijdens de bouw- en gebruiksfase.

Benieuwd naar de nieuwe informatie buttons scan de QR-code op de website van GND,
gnd.nl/scan-qr-code

GND is de overkoepelende organisatie van toonaangevende Nederlandse deurenfabrikanten. De aangesloten deurenproducenten maken zich samen sterk voor optimale kwaliteit en prestaties van binnen- en buitendeuren, het bevorderen van het vertrouwen tussen fabrikanten en hun afnemers en maatschappelijke thema’s als veiligheid en duurzaamheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details