Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Goed gepositioneerd – Jens Hantel volgt Wolf Sausmikat op bij WILKA
Vanaf eind maart 2024 volgt Jens Hantel (rechts op de foto) Wolf Sausmikat op bij WILKA Schließtechnik GmbH.

Goed gepositioneerd – Jens Hantel volgt Wolf Sausmikat op bij WILKA

Vanaf het einde van het 1e kwartaal van 2024 neemt Jens Hantel bij WILKA Schließtechnik GmbH de leiding over van de afdeling ‘Nationale en internationale handel’ en volgt hiermee Wolf Sausmikat op. Het bedrijf meldt dat Wolf Sausmikat (63) en Jens Hantel (38) al in een zeer vroegtijdig stadium de noodzakelijke voorbereidingen hebben getroffen voor de overdracht. Al in 2022 nam Jens Hantel de verantwoordelijkheid over voor de binnen- en buitendienst en kon zich zo al voorbereiden op zijn taak in 2024. Wolf Sausmikat blijft nog tot eind 2024 bij WILKA in dienst, waarna hij uiteindelijk aan het eind van het jaar met pensioen zal gaan. Tot die tijd zal hij zich met belangrijke interne projecten bezighouden.

Wolf Sausmikat begon in 1988 aan zijn succesvolle carrière bij WILKA en werd binnen de branche het gezicht van WILKA. Na 16 jaar als hoofd van de afdeling Sluitsystemen, nam hij in 2004 als procuratiehouder de leiding over de afdeling Verkoop over. Onder zijn leiding leverde “zijn” verkoopafdeling in de afgelopen twee decennia een belangrijke bijdrage aan de zeer positieve ontwikkeling van het traditionele bedrijf uit Velbert.

Jens Hantel was al 12 jaar lang werkzaam binnen de objectbewerking en het objectbewaking bij WILKA en heeft zo een enorme ervaring opgebouwd.

Dankzij zijn jarenlange samenwerking met de bouwbeslaghandel en veiligheidspeciaalzaken heeft hij een groot inzicht in de verschillende marktsegmenten binnen de handel en beschikt zodoende al over een geweldige kennis van de branche.

De bedrijfsleiding van WILKA bood de twee heren een royale periode om nog voor het officiële startschot samen de belangrijkste klanten persoonlijk te kunnen bezoeken. Zo stond 2023 voor Sausmikat en Hantel in het teken van talloze contacten met belangrijke klanten in de regio’s DACH en de Benelux, waar zij persoonlijk de opvolging door Jens Hantel konden aankondigen. Een dergelijke voorbereiding van een opvolger zal in de branche nog maar zelden voorkomen, maar is voor het familiebedrijf WILKA van groot belang.

Over WILKA Schließtechnik GmbH

WILKA Schließtechnik GmbH is een door de zesde generatie geleid familiebedrijf in de sloten- en beslagbranche, gevestigd in Velbert, Duitsland. Als producent van sloten, cilinders, sluitsystemen en elektronische toegangsoplossingen, beschikt WILKA over meer dan 17.000 vierkante meter aan productieoppervlak en een eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling. WILKA werd in 1865 opgericht en telt tegenwoordig ongeveer 300 medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details