Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Grondige aanpak van duurzaamheid

Grondige aanpak van duurzaamheid

Als je op wereldschaal toonaangevend bent in lijm- en afdichtingsoplossingen, mag verwacht worden dat je ook het voortouw neemt in duurzaamheid. Die verwachting maakt Bostik waar met hun nieuwe Premium Aware lijn: lijmen, kitten en een PU-schuim voorzien van de hoogste emissiecertificeringen.

Voor Dirk Vermeulen is het enerzijds logisch dat Bostik de markt opgaat met verantwoorde producten. Als Sales Manager Construction & Consumer Benelux kent hij zijn klanten: “We merken al langer dat de vraag naar duurzame producten in de bouw toeneemt, juist ook op het gebied van lijmen en kitten. Nieuwe gebouwen worden steeds duurzamer en de eisen steeds strenger, dus dan helpt het zeker als je met de inzet van milieuvriendelijke producten punten kan halen voor bijvoorbeeld een BREEAM-classificatie. Maar ook onder ZZP’ers, met name de jongeren, merken we dat die steeds bewuster omgaan met hoe ze bouwen en wat ze daarvoor gebruiken. Onze nieuwe productlijn speelt daarop in. ‘Premium’ staat voor innovatie met de allerbeste kwaliteit, een lange levensduur en de beste oplossing voor alle toepassingen, ‘Aware’ op bewust duurzaam. We lopen ook voor de troepen uit: de samenstellingen van de producten zijn zo gebruikers- en milieuvriendelijk mogelijk, zodat we de toekomstige regelgeving ver voor zijn.”

Brede aanpak

De andere reden om voor groen en duurzaam te gaan is strategisch. Moederbedrijf Arkema heeft duurzaamheid zeer hoog in het vaandel gezet. Vermeulen: “Wij pakken dat heel breed op. Dat gaat van het verduurzamen van de productieprocessen en uitbannen van schadelijke stoffen in onze producten tot het slimmer organiseren van transport en minimaliseren van afvalstromen op de bouwplaats. Je probeert intussen de hele keten te beïnvloeden door het goede voorbeeld te geven. Awareness te creëren. Na de bouwvak hebben we de eerste leveringen gedaan en we horen inmiddels zeer enthousiaste geluiden uit de markt. Ik heb er alle vertrouwen in dat de awareness groeit.” 

Kijk op www.bostikpremiumaware.com voor meer informatie over Bostik Premium Aware.


Bostik Premium Aware lijn

Product technisch gaat het om lijmen, kitten en een PU-schuim die aan de hoogste kwaliteiten voldoen, met alle voordelen voor verwerker en opdrachtgever. Alle producten voldoen aan één tot wel acht internationale kwaliteits- en milieukeurmerken. Dankzij de hoogste emissiecertificeringen zoals EC1PLUS, A+ en/of M1, zijn ze geschikt voor toepassing in LEED- en BREEAM-projecten. De Bostik Premium Aware lijn is in de Benelux verkrijgbaar voor de professionele markt.

De Bostik Premium Aware lijn bestaat uit:

• A990 PREMIUM ACRYLIC (hoogwaardige ftalaarvrije acrylaatkit);

• A750 EXTERIOR ACRYLIC (hoogwaardige snel regenbestendige acrylaatkit);

A975 PREMIUM PAINTABLE (unieke overschilderbare acrylaatkit);

H980 HIGH TACK PREMIUM (constructie- en montagelijm met een zeer hoge aanvangskleefkracht zonder kans op vlekvorming);

• H750 SEAL’N’BOND PREMIUM (hoogwaardige allround hybride kit en lijm zonder kans op vlekvorming);

• H995 PREMIUM ALL-ROUND (hoogwaardige allround hybride kit);

• S960 SILICONE NON STAINING (hoogwaardige allround siliconenkit met lage modulus);

• P935 FOAM’N’FILL PREMIUM FLEX PRO (professioneel flexibel thermisch en akoestisch isolerend PU-pistoolschuim).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details