Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Groot in kwaliteitsaccessoires voor deurbeslag

Groot in kwaliteitsaccessoires voor deurbeslag

Het comfort van een deur wordt niet alleen bepaald door de deur zelf, maar vooral door het toegepaste beslag en de benodigde accessoires rondom de deur. Vaak zien we dat met name deze accessoires het stiefkindje zijn van een levering. Zonde, vindt men bij Woelm GmbH in Heiligenhaus. Het totaalplaatje moet kloppen en elk onderdeel rondom de deur draagt bij aan het totaal.

Woelm deurvastzetter op pilaar 191173 kopiërenWoelm deurvastzetter, matzwart. (links) De deurvastzetter op pilaar ontziet de deur.

Woelm produceert onder de merknaam KWS beslag voor draaiende deuren, toegangspoorten voor buiten- en binnentoepassingen. Het beslag wordt gemaakt in staal, aluminium, messing en roestvast staal. Reinoud van der Kroon, Country Manager Benelux bij Woelm: “Het materiaaloppervlak voldoet aan de hoogste eisen. KWS beslag voorziet in elke behoefte en wordt gecompleteerd door een breed assortiment aan handgrepen uit aluminium, messing, hout en roestvast staal. Allemaal flexibel op maat te maken. Om alles nog completer te maken, biedt Woelm een uitgebreid programma aan deurvastzetters en -buffers.”

Vastzetters die de deur ontzien en bijdragen aan de optiek
De deurvastzetters, handgrepen en deurbuffers kunnen nu ook in de huidige trendkleur matzwart geleverd worden. “Bij gebruik van matzwart beslag geeft dat precies de uitstraling die de deur helemaal ‘af’ maakt”, schetst Van der Kroon. “Wie echter een specifieke RAL-kleur heeft toegepast, kan de handgrepen, deurvastzetters en -buffers ook bestellen in een RAL-kleur naar wens. Het spreekt voor zich dat Woelm tevens voorziet in uitvoeringen in rvs en geanodiseerde oppervlaktes en kwaliteiten.”

Traditie verplicht, Woelm zou Woelm niet zijn als er niet werd doorontwikkeld. “Dat geldt zeker voor de vastzetters en buffers. Om een aantal problemen voor de gebruiker te kunnen oplossen, biedt Woelm speciale uitvoeringen aan: deurstoppers en vastzetters op pilaar. De voordelen hiervan zijn legio. Er bestaat geen struikelgevaar meer, omdat de vastzetters en buffers niet op de grond gemonteerd zijn. Bij nieuwbouw of renovatie waar er sprake is van deuren die hoger gemonteerd zitten – en dus te ver van de vloer af zitten voor reguliere stoppers – is een deurstopper of -buffer op een pilaar een uitkomst. Een heel belangrijk aspect is dat de deur ontzien wordt bij toepassing van een pilaar. Door niet onderaan de deur kracht uit te oefenen, maar meer naar het midden van de deur toe, worden de scharnieren ontzien”, aldus Van der Kroon. Klanten kunnen deze accessoires voorgemonteerd bestellen op pilaren met een lengte naar wens.

Goede grip met een groot montagegemak
Wie al werkt met de producten van Woelm, is reeds bekend met het snelle en makkelijke werken. Dat geldt ook voor de buis- en stanggrepen van het merk. Van der Kroon: “Dankzij ons modulair systeem is alles razendsnel zelf op maat te maken, zelfs op de bouwplaats. Dat geeft een ongekende vrijheid.  Denk daarbij aan de maat-, vorm- en oppervlakteopties in zowel de ronde als de vierkante uitvoering. Woelm streeft naar het leveren van een maximale kwaliteit, in de meest passende optiek, met een zo kort mogelijke levertijd. Maatwerk, in iedere hoeveelheid, wordt tegen een marktconforme prijs binnen twee weken bij de klant bezorgd.”

Tot slot praten we met Van der Kroon over 2019. “Ook op het gebied van nog breder schuifdeurbeslag en hangende transportsystemen blijven we innovaties doorvoeren. Wie onze noviteiten graag zelf wil zien, is van harte welkom op de Baumesse 2019. Woelm staat in Hal 4C, stand 320, om op 200 m2 onze nieuwste ontwikkelingen voor industriedeuren, binnen- en buitendeuren, huisdeuren, toegangspoorten, schuifdeuren en scheidingswanden.” 

Tekst: Jan Mol   |  Beeld: Woelm
Uitgelichte afbeelding: 
Een sieraad op de vloer, deze Woelm deurbuffer. (2090 black)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details