Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Grote rollenbandscharnieren voor Kunststofprofielen

Grote rollenbandscharnieren voor Kunststofprofielen

Met vier uitvoeringen biedt de deurscharnierspecialist uit Mönchengladbach, Dr. Hahn, deurfabrikanten een assortiment aan die het bestaande scharnierenprogramma aanvullen en daarmee vergelijkbaar zijn met het assortiment rollenbandscharnieren in aluminium. Onder de namen Hahn KT-RV en Hahn KT-RN worden 2- en 3-delige versies geïntroduceerd voor de gangbare kunststof-profielsystemen. 

Met name het ontwerp met een slanke knoop van 22 mm diameter ziet er tegelijkertijd sterk en elegant uit. Deze indruk wordt nog versterkt door de verdere kleurkeuzes zoals zilver geanodiseerd (EV1). De nieuwe rollenbandscharnieren worden met name toegepast in hoogwaardige particuliere nieuwbouwwoningen en projectbouw maar ook in de renovatiesector. Ze kunnen zowel DIN links als DIN rechts worden gebruikt.

Slank, stabiel en 3D verstelbaar

De grootste sprong in design is de nieuwe Hahn KT-RV, die het vorige KT-R-deurscharnier vervangt die in de beslaggroef is bevestigd. Naast een moderne contour kan de nieuwe variant nu in zes richtingen worden versteld zonder enige zichtbare verschuiving van de knoop. De deur is + 3 /-1 mm in hoogte verstelbaar met tweedelige scharnieren en zelfs + 3 /-3 mm met driedelige scharnieren. Horizontaal zijn de verstelmogelijkheden + 3 /-3 mm. De verstelling gebeurt uiteraard traploos. Door het draaien van de lagerbus kan de dichtingdruk worden aangepast met +/- 0,5 mm (driedelig +/- 0,4 mm). Afhankelijk van het toegepaste systeemprofiel draagt de tweedelige versie 120 kg en de driedelige versie 160 kg.

De grote Hahn-Rollenbandscharnieren KT-RN en KT-RV in EV1 anodisatie.

Universeel voor veel profielvarianten

De montage gebeurt nog steeds met aan het systeem aangepaste bevestigingsplaten voor de standaardbreedtes van de zogenaamde Euro-groef van 16 mm en 20 mm en er zijn een groot aantal systeemaangepaste adapterplaten. Voor handmatige montage is er een nieuwe boormal ontwikkeld waarmee boorgaten in kozijn en vleugel nauwkeurig kunnen worden aangebracht. Voor een snelle en comfortabele verwerking kan de deurfabrikant een automatisch verstelbare  boormallen-stang bij zijn handelaar bestellen. 

Effectief dicht

Fabrikanten van kunststofdeuren kennen scharnieren die in de opdek worden bevestigd waarbij men de buitenafdichting niet onderbreekt. De nieuwe Hahn KT-RN in de 3-delige versie brengt nu meer kracht naar de deur. Afhankelijk van het profielsysteem is het draagvermogen 160 kg! 

De serie wordt aangevuld met een 2-delige serie scharnieren met een draagvermogen van 120 kg die tevens in het opdek wordt geschroefd. 

De trend bij profielsystemen gaat meer in de richting van rechte lijnen. Dit heeft ook invloed op de geometrie van de banden, die nu met een hoge mate van rechtlijnigheid kunnen worden vastgeschroefd. Aansluitingen op contouren met een hellend contactvlak zijn daardoor vervallen en worden slechts uitzonderlijk geleverd.

De deurvleugel is in 6 richtingen verstelbaar : 

• in hoogte + 3 / -3 mm (2-delig -1 mm);

• horizontaal +3 /- 3 mm traploos bij geplaatse vleugel;

• aandruk met + 0,5 /- 0,4 mm (2-delig +/- 0,5 mm) door het verdraaien van de lagerbus. In het standaardassortiment worden opdekbereiken van 16,5 mm tot 26 mm bediend.

Gecertificeerd

Alle scharnieren zijn ontworpen voor deuren in één- en meergezinswoningen maar kunnen ook probleemloos in projectbouw – volgens de voorschriften – worden toegepast. Zowel het 2-delige KT-RV scharnier, alsook de KT-RN scharnieren (2- en 3-delig) zijn in  scharnierklasse 14 ingedeeld op basis van de CE-keuring naar norm EN 1935:2002. Het 3-delige KT-RV scharnier wordt ingedeeld in scharnierklasse 11. Inbraakwerende tests zijn nog in uitvoering. De fabrikant gaat er echter vanuit dat deze scharnieren ook deze veeleisende tests zullen doorstaan, aangezien er al uitgebreide tests zijn uitgevoerd in het interne testlaboratorium.

Servicepakket voor de handel

De uitlevering van de uit geëxtrudeerde aluminium bestaande scharnieren worden zowel in individuele verpakkingen geleverd alsook in industriële verpakking van 24 stuks. Dr. Hahn biedt z’n logistieke partners uitgebreide artikelgegevens aan op aanvraag, zodat hij zijn goederenbeheer- en PIM-systemen snel kan vullen. Bovendien zijn afbeeldingen en montage-instructies beschikbaar om deze rollenbandscharnieren te lanceren. De scharnieren zijn beschikbaar sinds juli 2021.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details