Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hahn Rollenband AT voor kwaliteitsvolle aluminium deuren

Hahn Rollenband AT voor kwaliteitsvolle aluminium deuren

Met het nieuwe Rollenband AT scharnier stelt Dr. Hahn een deurscharnier voor dat op de meest voorkomende profiel­systemen aangepast kan worden. Met een knoopdiameter van 20 mm komt het tegemoet aan de designwensen van architecten en bouwheren voor zowel projectdeuren alsook voor private woningbouw.

Grote draagkracht, comfortabele verstelling en snelle montage

Niettegenstaande het slanke uiterlijk van de 3-delige Rollenband AT dragen 2 scharnieren deuren tot 150 kg. Indien een derde scharnier wordt toegepast, vormen ook vleugelelementen tot 180 kg geen probleem – afhankelijk van de profieluitvoering. Het scharnier is in zes richtingen verstelbaar: horizontaal +/- 1,5 mm, vertikaal +/- 3 mm en de dichtingsaandruk kan +/- 0,3 mm aangepast worden door het verdraaien van de lagerbussen. De verstelling wordt doorgevoerd aan de binnenzijde van het scharnier waardoor zelfs bij volledige verstelling de knoop steeds mooi in één lijn blijft.

De roestvrijstalen pen is vervaardigd uit één stuk en zorgt voor een zeer stabiele situatie. Deze is echter zo ontworpen dat de vleugel toch makkelijk gedemonteerd kan worden. De hoogwaardige toegepaste materialen zijn ook bij hoge gewichten en intensief gebruik gegarandeerd slijtage- en onderhoudsvrij.

Voor een brede waaier aan profielsystemen en uitvoeringen

De Rollenband AT scharnieren worden op maat van de verschillende profielsystemen gemaakt. Ook voor de montage worden er profiel aangepaste boormallen voorzien, die als toebehoren in het assortiment worden opgenomen.

Om tegemoet te komen aan de steeds stijgende vraag naar verschillende kleuren, wordt ook het Rollenband AT scharnier in alle mogelijke RAL-referenties en anodisatie-uitvoeringen aangeboden.

Mogelijkheid tot online-Check

Voor de verwerkers heeft Dr. Hahn een nieuw online-tool in het leven geroepen. Dit maakt het mogelijk om zeer snel te checken of het Rollenband AT scharnier compatibel is op de gebruikte profielen. Profielmerk, systeemserie en -combinatie dienen te worden ingegeven. Wanneer deze combinatie reeds getest werd door Dr. Hahn, wordt de verwerker hierover geïnformeerd. Indien beschikbaar kan zelfs reeds het Dr. Hahn-Artikelnummer opgegeven worden. Indien de opgegeven combinatie nog niet getest werd, zal de technische afdeling zich hierover ontfermen. U mag dan op korte termijn een antwoord verwachten per mail.

Inbouwtekeningen: een waardevolle dienstverlening

Profiel aangepaste inbouwtekeningen zijn niet altijd noodzakelijk voor het Rollenband AT scharnier, alhoewel we toch aanraden deze steeds bij onze technische afdeling op te vragen.

Meer informatie over het Dr. Hahn assortiment kunt u vinden op de website van het bedrijf.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details