Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hang- en sluitwerk: verandering in dichtingselement en haakschoot
Detmer Deddens, productmanager hang- en sluitwerk bij BUVA.

Hang- en sluitwerk: verandering in dichtingselement en haakschoot

Nog meer veiligheid en comfort met de nieuwe automatische meerpuntssluiting

Als je productmanager van het assortiment hang- en sluitwerk bent, dan laat je het uiteraard meteen weten als er een innovatief product op de markt is gekomen. Detmer Deddens van BUVA in Barendrecht, is zeer verheugd dat de nieuwe 3-puntssluiting (de AV4D, red.) het levenslicht ziet. “Het is een resultante van onze rol als zelfontwikkelende fabrikant, waarbij we nauw samenwerkten met leverancier Winkhaus, die uiteindelijk de technische oplossing creëerde”, zegt hij. “Deze nieuwe generatie automatische deurvergrendeling biedt (nog) meer veiligheid en comfort.”

De Autolock AV4D-vergrendeling is een automatische veiligheidsdeurvergrendeling met onafhankelijk van elkaar werkende, diep aangrijpende haakschoten en dichtingselementen voor een dynamische aandrukkracht. Bij het dichttrekken van de deur worden via de magneetactivering in het kozijn de dichtingselementen en de massieve haakschoten geactiveerd om de deur tegen ongewenste toegang te beveiligen. 

“Op die manier blijft de deur altijd veilig vergrendeld en blijft deze ook zonder extra navergrendeling stevig in het kozijn zitten”, zegt Detmer. “De deur wordt te allen tijde vergrendeld op drie punten:  bovenin, in het midden en onderin. Hierdoor krijgt de deur geen kans om zich krom te trekken onder invloed van zon en vocht. De massieve haakschoten, de dichtingselementen en de dagschoot kunnen handmatig worden ingetrokken met de profielcilinder of de deurkruk. 

Ten opzichte van zijn voorganger, de AV3, is de geometrie van de haakschoot en het dichtingselement aangepast. Hoe deze verbetering tot stand kwam? Detmer legt het uit: “Onze accountmanagers weten vrij precies wat er speelt in de markt en voor welke omstandigheden een aanpassing gemaakt zou moeten worden. Aan mij is het dan om die geluiden terug te koppelen naar onze leverancier en te kijken hoe op basis van al die marktinformatie een technische verbetering kan worden ontwikkeld. Deze technische impuls is vooral interessant voor onze klanten in de kunststof industrie.” 

Centrale magneet die de haakschoten met dichtingselementen activeert.

Of het nu een donkere of lichte kleur deur betreft: het veilig en goed kunnen afsluiten van deuren – en ze met gemak weer kunnen openen – is iets wat iedereen van een nieuwe generatie automatische veiligheidsmeerpuntssluitingen mag verwachten.”

Optioneel

Hij voegt hier nog aan toe dat bij de AV4Deen dagschootsluiting met loopdeurfunctie optioneel geleverd kan worden. “Dit is het element dat in het kozijn wordt geplaatst en die de veiligheid en inbraakwerendheid regelt . Je kunt als eindgebruiker de blauwe schakelaar op de top heel eenvoudig handmatig omschakelen – je drukt deze simpel naar beneden – waardoor de deur wel gesloten is, maar niet op slot. Door de schakelaar  om te zetten naar de loopdeurfunctie, vallen de haakschoten niet naar beneden. Zo eenvoudig is het.” De deur kan nu vanaf
buiten eenvoudig zonder sleutel met een duw
worden geopend.

Geen tocht meer

“Een voorbeeld uit de praktijk? Denk aan een gezin dat de kinderen buiten wil laten spelen. Prima! De voordeur kan door de loopdeurfunctiegewoon gesloten worden maar de buiten spelende kinderen kunnen zonder sleutel van buitenaf – met een heel geringe krachtsinspanning – de voordeur openen. Je hoeft de deur dus niet meer op een kier te laten of je kinderen een sleutel mee te geven, die ze tijdens het spelen zouden kunnen verliezen. En, omdat de deur gesloten is (maar niet op slot!) zal het ook niet meer onnodig tochten in huis!” Bij het terugzetten van de blauwe schakelaar treedt de magneetactivering weer in werking en is de deur weer betrouwbaar af te sluiten.

Detmer legt uit dat de kwaliteit van de AV4D zeer hoogwaardig is. “Dankzij de dynamische aandrukkracht van het dichtingselement zullen de deuren zelfs na jaren van gebruik nog steeds goed vlak aansluiten. Kortom, veiligheid en comfort!”   

Detmer tot slot: “We zijn vanzelfsprekend trots op deze innovatie. Maar laten we niet vergeten dat BUVA veel méér is dan deze innovatie. We voeren een gamma van ongeveer 3.500 producten aan deurbeslag, cilinders, scharnieren, deurdrangers, raambeslag, hardglas, ventilatieroosters en onderdorpels. We zijn een van de meest complete leveranciers voor deur- en raamelementen.”  

Onze BUVA accountmanagers kunnen u wegwijs maken met ons uitgebreide assortiment.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details