Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Harmonisch samenspel van rechtlijnige vormen: FSB-producten plaatsen haptische accenten in het vernieuwde Baja Club Hotel, La Paz

Harmonisch samenspel van rechtlijnige vormen: FSB-producten plaatsen haptische accenten in het vernieuwde Baja Club Hotel, La Paz

Gelegen aan de oeverpromenade van de ontspannen havenstad La Paz verenigt het gerestaureerde hotel Baja Club van de Mexicaanse ondernemersgroep Grupo Habita traditionele elementen van een villa in koloniale stijl met moderne architectuur en voor het land typische kleur- en materiaalaccenten. Speciaal geselecteerde greepmodellen van FSB plaatsen in warm aandoende bronzen uitvoeringen bijzondere highlights en overtuigen met hun gereduceerde vormgeving. Beslagen van de reeks FSB 1004 naar een ontwerp van David Chipperfield verenigen ter plaatse topkwaliteit en een bijzondere haptische beleving voor de hotelgasten.

Gefascineerd door de vraag hoe het oude met het nieuwe verbonden kan worden, creëerde architect Max von Werz met het Baja Club Hotel in het Mexicaanse La Paz een plek die duidelijk refereert aan vervlogen tijden. De stralend witte laagbouw in koloniale stijl wordt vandaag uitgebreid met een trapsgewijs aangelegde nieuwbouw van vier verdiepingen. Het oude en nieuwe gebouw voegen zich samen als twee L-vormige gebouwen en omsluiten in hun midden een groene binnentuin. Een sculpturale wenteltrap binnenin verbindt de verschillende delen van het hotel met elkaar. Van hieruit bieden de terrassen een adembenemend zicht op zee. Terwijl de buitenkant minimalistisch elegant werd vormgegeven, slaan de door de Franse binnenhuisarchitecten van bureau JAUNE vormgegeven binnenruimten bruggen naar de Mexicaanse bouwtraditie en ambachten: de kleurschakeringen van het hotel verwijzen naar de oorspronkelijke details van het pand, alsook de ambachtelijk gemaakte terrazzo-tegels, het traditionele houtvakwerk of de mondgeblazen glazen verlichting met transparante en barnsteenkleurige accenten.

Producten van FSB werden in het project op verschillende plaatsen ingezet als gepointeerde, optische accenten. Gekozen als brons-uitvoeringen passen de deur- en raambeslagen van de productreeks FSB 1004 met hun warme kleurschakering en met hun licht gepatineerde, gewaxte oppervlakken ideaal bij de levendige, Mexicaanse materialen die het project kenmerken. „De hotelgasten kunnen de buitengewone kwaliteit en edele materialiteit ontdekken en vormelijk voelen“, aldus de architect die het ontwerp van David Chipperfield voor de gerenommeerde Brakelse beslagfabrikant verder nog beschrijft als „tijdloos en geraffineerd“. FSB 1004 is gebaseerd op een duidelijk formeel concept dat aan alle functionele eisen beantwoordt en overtuigt door zijn logische duidelijkheid. Met hun gereduceerde vormgeving en warm aanvoelende materialiteit vervolledigen de ingebouwde beslagen het totaalconcept van het hotel Baja Club perfect tot in het kleinste detail.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details