Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hedendaagse raamproductie vereist geavanceerde, gebruiksvriendelijke machines
Met CENTATEQ S-800/900 biedt HOMAG een oplossing voor de automatische productie van ramen.

Hedendaagse raamproductie vereist geavanceerde, gebruiksvriendelijke machines

Moderne ramen lijken qua uiterlijk en hoekverbindingen nog wel op conventionele ramen, maar de profielen worden steeds slanker en het glasoppervlak groter. Dat brengt uitdagingen met zich mee voor de raamfabrikant. Met het bewerkingscentrum CENTATEQ S-800/900 ontwikkelde HOMAG een oplossing om alle profielen voor de raamproductie optimaal op te spannen en nauwkeurig te bewerken. De Duitse machinebouwer staat synoniem voor kwaliteit en innovatie en zorgt samen met zijn verdelers, zoals de Optimat Group voor de Benelux (Vens & Thiers/Klingelnberg-Klauss), voor een vakkundige installatie, een persoonlijke opleiding van de operatoren en een vlotte inbedrijfsstelling.

Vandaag kiest men heel vaak voor minimalistische raamsystemen met slanke profielen. Dat zorgt ervoor dat de zone voor het opspannen uitzonderlijk klein wordt.

Om hoekverbindingen en infrezingen voor beslag nauwkeurig te kunnen aanbrengen, maar ook om alle andere noodzakelijke bewerkingen uit te voeren, moeten de profielen tijdens de raamproductie steeds stevig opgespand worden. Bovendien willen de fabrikanten volledig automatisch produceren om de flexibiliteit en productiviteit op de werkvloer te verhogen. Raamfabrikanten zijn dan ook op zoek naar bewerkingscentra die aan deze criteria voldoen.

Eenvoudig opspannen

Met CENTATEQ S-800/900 biedt HOMAG een bewerkingscentrum, dat garant staat voor een vlotte en nauwkeurige bewerking van alle mogelijke profielen. Om het wegvallen van de zogenaamde drukzone van 8 mm voor het opspannen bij slanke profielen op te vangen, ontwikkelde de machinebouwer een alternatief met vouwklemmen, waarin het werkstuk gedurende de hele bewerking vastgezet wordt. Het gebruik van vouwklemmen is niet enkel relevant bij nieuwe ramen, maar ook bij renovatie van bijvoorbeeld monumentale raamsystemen. Hier is het aangewezen moment om filigraan op te spannen zodat ook andere delen van het raam, zoals waterafvoerprofielen, op de machine bewerkt kunnen worden. Daarbij speelt niet alleen de breedte, maar ook de lengte een rol. Een lengte van minder dan 175 mm is daarbij geen uitzondering en daarom kan men met deze HOMAG-machine zonder problemen stukken tot 114 mm opspannen en bewerken.

Slanke profielen en waterafvoerprofielen kunnen probleemloos met het bewerkingscentrum CENTATEQ S-800/900 van HOMAG bewerkt worden.

Nauwkeurig bewerken

De verscheidenheid aan profielen en bewerkingen bij de productie van ramen is in de loop der jaren gevoelig toegenomen. Aangezien de profielen vandaag in de meeste bedrijven automatisch vanuit de tekening gestuurd worden, gebeuren ook de gereedschapswissels niet langer manueel. Het gereedschapsmagazijn bepaalt of tools met de noodzakelijke diameter voor het bewerken van de profielen geïntegreerd kunnen worden. Met zijn gereedschapstoren speelt HOMAG daar handig op in. 

De hoekverbindingen blijven sowieso cruciaal voor de stevigheid van de ramen. Vroeger koos men standaard voor een tand-groef verbinding, maar vandaag worden heel wat varianten gebruikt. Het bewerkingscentrum van HOMAG is geschikt om vrijwel elke specifieke hoekverbinding te produceren, omdat het flexibele besturingssysteem ze gemakkelijk kan visualiseren. Complexe hoekverbindingen worden gegenereerd met woodWOP van HOMAG. Dankzij deze raamsoftware kan de klant enkelstuks of speciale werkstukken probleemloos op de machine van HOMAG programmeren en produceren. De software communiceert immers vlot met de machines, wat de investering in een bijkomend pakket overbodig maakt. 

Afgestemd op de behoeften van de klant

HOMAG stemt elke installatie af op de behoeften van de klant. Zo wordt voor de productie van meer dan 60 ramen, d.w.z. meer dan 500 onderdelen, een combinatie van machines voorgesteld. Extreem grote machines behoren immers tot het verleden. HOMAG investeert in de kwaliteit van de machines, maar samen met zijn verdelers, zoals de Optimat Group voor de Benelux (Vens & Thiers/Klingelnberg-Klauss), ook in een nauwkeurige installatie en een persoonlijke opleiding van de operatoren. Zo kan de klant zijn machine probleemloos in gebruik nemen en wordt stilstand tot een absoluut minimum beperkt.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details