Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hernieuwde focus op klantgerichtheid, service en innovatie

Hernieuwde focus op klantgerichtheid, service en innovatie

Specialist in de vergrendeling en ontgrendeling van deuren, de firma ASSA ABLOY, heeft de afgelopen jaren hoog ingezet op het toekomstklaar maken van haar organisatie. Door nog beter in te spelen op de marktvraag en op de behoeftes van klanten, door processen te integreren en door het leveren van innovatieve producten van wereldmerken heeft het bedrijf haar positie in de markt flink verstevigd.

Sinds het ontstaan van ASSA ABLOY in 1994 heeft de organisatie haar marktaandeel sterk uitgebreid. “Met maar liefst 50 kwaliteitsmerken, 150 werkmaatschappijen, 47.500 professionals en een jaarlijkse omzet van meer dan 7,9 miljard euro heeft de ASSA ABLOY Group zich ontwikkeld van een regionale speler tot een wereldmarktleider in ‘Door Opening Solutions’”, vertelt André Kabel, Hoofd Product Management en Innovatie bij ASSA ABLOY Nederland.

“De afgelopen jaren hebben wij een flinke groei doorgemaakt. Onder andere dankzij verschillende acquisities. Sinds 2000 heeft de ASSA ABLOY Group meer dan 200 bedrijven overgenomen, die allemaal hun eigen kennis, producten en identiteit hebben ingebracht. Een fantastische ontwikkeling, die in de markt soms voor onduidelijkheid zorgde. Een herstructurering bleek noodzakelijk om onze missie en visie op de juiste manier te blijven uitdragen en om de aansluiting met de markt te behouden. Om hier optimaal invulling aan te geven, hebben we de afgelopen twee jaar een flinke transitieslag gemaakt.”

De klant weer centraal

“De transitieslag heeft onze organisatie opnieuw samengebracht”, vertelt Mark Hermans, Commercieel Directeur bij ASSA ABLOY Nederland. “Door weer met één duidelijke missie en visie, één voorraad, één R&D-organisatie, één managementorganisatie en één serviceorganisatie naar buiten te treden, hebben we onze positie in de markt verstevigd. Hierdoor kunnen we nog meer voordeel halen uit onze schaalgrootte. Bovendien is onze innovatiekracht vergroot. Maar het belangrijkst is dat we ons weer kunnen focussen op onze corebusiness: het ontzorgen van klanten in o.a. de woning- en utiliteitsbouw, de zorg, het onderwijs en de kritische infrastructuur (energie- en waterbedrijven).”

Onderscheid in klantgroepen

Binnen deze sectoren bedient ASSA ABLOY verschillende klantgroepen, waarop de salesorganisatie recent is aangepast.

“Hierbij maken we o.a. onderscheid tussen onze handelspartners (de ijzerwarenvakhandel) en de doe-het-zelvers, die om een specifieke benadering en ondersteuning vragen”, vertelt Hermans.

Klanten zijn bij ASSA ABLOY verzekerd van één aanspreekpunt voor hun complete deuroplossing, evenals een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

 

“Een nieuwe markt die wij bedienen is de bouwmaterialenmarkt. We zien dat steeds meer gerespecteerde spelers in de markt hun aanbod uitbreiden met hang- en sluitwerk, waarvan met name de kleinere professionele gebruikers gebruik maken. Ook deze markt vraagt om een specifieke aanpak, wat tevens geldt voor de voorschrijvende markt. Als organisatie adviseren we o.a. architecten en adviesbureaus over de best passende sluitoplossingen voor hun deuren. Bovendien helpen we complexe deuroplossingen eenvoudig en inzichtelijk te maken voor alle stakeholders in de markt, zodat faalkosten tot een minimum gereduceerd worden en de opleverkwaliteit stijgt. Tot slot hebben we een salesgroep opgezet voor access control.”

Kabel: “In de markt vindt een omslag plaats van mechanische naar digitale sloten, waarbij de toegangscontrole in geïntegreerde systemen wordt aangeboden. Om dit zowel hardware- als softwarematig goed aan te kunnen pakken, is veel R&D nodig. Als markt- en innovatieleider zetten wij hier vol op in, in nauwe samenwerking met onze klanten.”

Eén aanspreekpunt voor de complete deuroplossing

“Dankzij onze schaalgrootte en uitgebreide productportfolio zijn wij in staat om voor ieder project en iedere vraag een totaaloplossing te bieden”, benadrukt Kabel. “Klanten zijn hierbij verzekerd van één aanspreekpunt voor hun complete deuroplossing, evenals een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Zowel van onze producten, (logistieke) processen als innovaties. Daar kunnen zij op bouwen en vertrouwen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details